4gamers.be

Ook gamewereld ondervindt hinder van beslissingen Trump

Door Jay, 30-01-2017 14:22

De recente beslissing van Amerikaans president Donald Trump om mensen met een bepaalde nationaliteit voorlopig te verbieden de VS binnen te komen heeft ook een impact op de gamewereld, en dan vooral op eSports en ontwikkelaars.

Ramin "Mr. R" Delshad bijvoorbeeld is een bekende Super Smash Bros. speler en voor heel wat grote toernooien moet hij naar de VS. Hij beschouwt zichzelf als een Nederlander, omdat hij sinds zijn 2 jaar niet meer in zijn geboorteland, Iran, is geweest. Omdat hij echter wel in Iran geboren is, heeft hij automatisch een dubbele nationaliteit, en op basis van de nieuwe regels van Trump zou hij dan niet meer binnen mogen in de VS, waardoor hij dus niet meer kan deelnemen aan toernooien, waardoor hij ook aanzienlijk wat inkomsten misloopt. Delshad is ook niet de enige eSporter die nu met dit probleem geconfronteerd wordt.

Ook bij ontwikkelaars voelen ze het beleid van Trump. Rami Ismail, een van de mannen van Vlambeer, bijvoorbeeld liet weten dat normaal vijf getalenteerde ontwikkelaars waarmee hij samenwerkt naar de Game Developers Conference (eind februari) zouden komen, maar dat ze omwille van de "Muslim Ban" niet meer kunnen of durven.

Dit is overigens niet de enige beslissing van Trump die een impact lijkt te hebben op de gamewereld. Het economische beleid van de nieuwe president zou ervoor kunnen zorgen dat de prijs van games in de VS stijgt, maar de toekomst zal moeten uitwijzen welke concrete impact dit alles heeft op de gaming industrie in zijn geheel.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.