4gamers.be

Overwatch director wil af van muis en keyboard op consoles

Door Jay, 06-02-2017 10:26, bron: https://us.battle.net/forums/en/overwatch/topic/20753235853?page=3#post-58

Jeff Kaplan, director van Overwatch, heeft als antwoord op een vraag van de community laten blijken dat hij muis en keyboard op consoles liever kwijt dan rijk is. De community klaagde namelijk dat heel wat van de betere spelers op console gewoon gebruik zouden maken van een muis en keyboard, en dus niet van een gewone controller met analog stick. Daardoor zouden ze een voordeel hebben tegenover andere spelers omdat ze met een muis beter zouden kunnen richten.

Kaplan zei dat Blizzard al meermaals is gaan aankloppen bij Sony en Microsoft met de vraag om input conversions onmogelijk te maken, maar voorlopig zonder succes. Blijkbaar is het ook redelijk moeilijk om dergelijke methodes in de game zelf onbruikbaar te maken.

Dat Sony en Microsoft in de toekomst wel zullen toegeven aan Blizzard is onwaarschijnlijk. De PS4 ondersteunt muis en keyboard standaard al voor heel wat zaken en er is zelfs een mini-keyboard controller met officiƫle licentie. Bij Microsoft dan weer promoten ze steeds vaker cross-buy, cross-save en cross-play tussen Xbox One en Windows 10. In het verlengde van Play Anywhere zou je dan ook denken dat muis en keyboard voor Xbox One niet snel verboden zullen worden.

Misschien is de beste oplossing uiteindelijk nog het gewoon toelaten en makkelijk toegankelijk maken van muis en keyboard op consoles, maar dat de community qua spelers dan opgedeeld wordt op basis van de controller input. Opnieuw lijkt dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien zou het opdelen van de community voor minder bevolkte servers kunnen zorgen ook. In hoeverre spelers die op console met muis en keyboard spelen dan ook zouden kunnen spelen tegen en met pc-gamers is ook nog de vraag.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair