4gamers.be

Assassin's Creed VR op komst? - update

Door Jay, 07-02-2017 11:05

Update

Inmiddels is duidelijk geworden dat het om een studentenproject gaat, zij het in samenwerking met Ubisoft. De game heet Assassin's Creed: Da Vinci's Workshop en is een co-op escape room ervaring waarin spelers verschillende puzzels moeten oplossen om een piece of Eden te bemachtigen. De makers benadrukken dat het niet om een commercieel project gaat.

Origineel

Naar alle waarschijnlijkheid werkt Ubisoft, of heeft Ubisoft gewerkt aan een Assassin's Creed VR-game. Dat is alleszins wat het portfolio van een zekere Matt Stenquist doet uitschijnen. Hij werkte als UI/UX artist samen met Ubisoft Paris en maakte een title screen, main menu en enkele icoontjes voor de game.

Het spel zou gemaakt worden met behulp van de Unreal Engine 4 en ontwikkeld worden voor de HTC Vive en Oculus Rift. Ubisoft kennende echter lijkt ook een release voor PlayStation VR waarschijnlijk, tenzij de VR-game absoluut gebruik moet maken van room-scale VR, iets wat PS VR niet kan. Gezien de korte beschrijving die Stenquist geeft van de game zou dat wel eens kunnen. De game wordt beschreven als een escape room-achtige ervaring die ook multiplayer ondersteunt.

In hoeverre deze game nog in ontwikkeling is, valt natuurlijk nog af te wachten. Hoe dan ook lijkt het eerder om een spin-off ervaring te gaan, eerder dan om een nieuwe hoofdgame in de reeks. Mogelijk krijgen we meer informatie omtrent de toekomst van Assassin's Creed in aanloop naar en tijdens E3.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.