4gamers.be

Grote YouTuber geeft toe dat hij illegale FIFA-goksite had - update

Door Jay, 08-02-2017 09:55, bron: bbc

Update

Inmiddels zijn de twee effectief veroordeeld tot het betalen van een boete, nadat ze schuldig hadden gepleit. Douglas kreeg een boete van €107.000 terwijl Rigby iets meer dan €192.000 moet betalen.

Origineel (07/02/2017, 14:54)

In september vorig jaar werden Craig Douglas, een YouTuber bekend als Nepenthez, die meer dan 1,3 miljoen subscribers heeft, en zijn zakenpartner Dylan Rigby aangeklaagd wegens het uitbaten van illegale gokactiviteiten. De twee pleitten toen onschuldig, maar inmiddels hebben ze toch hun schuld bekend, mogelijk in de hoop een mildere straf te krijgen. Hun straf moet nog bepaald worden.

Douglas en Rigby hadden een goksite waar FIFA-spelers hun virtuele centjes naar konden sturen, om daar vervolgens mee te gokken op echte voetbalwedstrijden. Evenetuele winst kon dan teruggestuurd worden naar hun FIFA-game.

Dit alles gebeurde zonder officiële goklicentie, iets waar de gokcommissie van het Verenigd Koninkrijk niet om kon lachen. Ook het feit dat minderjarigen ermee aan de slag konden en het feit dat de website via Dougles ook richting minderjarigen werd gepromoot maakt onderdeel uit van de klacht die tegen hen loopt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.