4gamers.be

Valve werkt aan drie échte VR-games

Door Jay, 10-02-2017 13:40, bron: eurogamer

Bij Valve wordt momenteel gewerkt aan drie "full" VR-games, zo heeft Gabe Newell laten weten tijdens een onderhoud met enkele media. Daarmee geeft hij aan dat het om échte, complete VR-games gaat, en dus niet om prototypes, experimentele experiences of uitgebreide tech demo's. Onlangs liet Newell ook al weten dat Valve aan nieuwe singleplayer games werkt.

Dat Valve zo hard bezig is met VR is natuurlijk niet echt een verrassing, aangezien ze het als de toekomst zien. Daarom ook hebben ze hun eigen VR-technologie en -hardware ontwikkeld, wat volgens Newell een essentiële stap was om zelf ook goede VR-ervaringen te kunnen afleveren. Wat dat betreft verwijst Newell naar Miyamoto, die ook steeds mee hardware kon ontwikkelen om op basis daarvan dan nieuwe gameplayervaringen te creëren.

Newell gaf wel toe dat VR er nog lang niet is, maar dat zou volgens hem slechts een kwestie van tijd zijn. VR heeft een zogenaamde "killer app" nodig, een ervaring die je nergens anders kan beleven. Volgens Newell volstaat het dus niet om reeds bestaande ervaringen gewoon naar VR te brengen. Mensen zullen niet voor VR kiezen gewoon om films te kijken of om bijvoorbeeld Half-Life 2 in VR te spelen. Zo'n verwezenlijkingen zijn weliswaar mijlpalen in de ontwikkeling van VR, maar ze zullen de toekomst ervan allerminst garanderen, daarvoor is veel meer nodig, en daar wil Valve dus zijn steentje aan bijdragen.

Ook de technologische vooruitgang zal volgens Newell ervoor zorgen dat VR meer en meer terrein zal willen als op zichzelf staand medium. In de loop van 2018-2019 zou de beeldkwaliteit van VR volgens Newell drastisch verbeterd zijn tegenover wat er nu is, terwijl ook heel wat andere aspecten van VR tegen dan weer heel wat verder staan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.