4gamers.be

EA geeft winnaar van Madden toernooi boete voor racistische tweets

Door Jay, 13-02-2017 15:20, bron: polygon

Begin deze maand won Chris "Dubby" McFarland de finale van de Madden Bowl 2017, een toernooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, waarvan de winnaar 75.000 dollar kreeg. McFarmland kreeg echter maar 72.000 dollar. EA heeft 3000 dollar van de hoofdprijs afgetrokken nadat bleek dat McFarland tijdens en net na het toernooi bedenkelijke tweets de wereld had ingestuurd. Hij verwees naar zwarten met het woord "coon" en "the N-word".

Volgens EA waren deze uitlatingen van McFarland in strijd met de Code of Conduct en de waarden waar de organisatie voor staat. Naast de 3000 dollar die hem werden afgenomen verloor McFarland ook nog eens 100 Madden NFL Championship Points. Dat is niet min, wetende dat de hoogst genoteerde speler ongeveer 1000 punten heeft.

McFarland verdedigde zich aanvankelijk door te zeggen dat zijn woordgebruik nu eenmaal tot de "cultuur" behoorde, maar inmiddels heeft hij zich verontschuldigd. Hij ziet nu naar eigen zeggen in dat zijn tweets niet meer voor een beperkte groep lezers is, maar dat eSports in het algemeen en Madden eSports in het bijzonder inmiddels zo groot zijn dat spelers een grotere verantwoordelijkheid dragen. Hij begrijpt dan ook de actie van EA.

Chris "Dubby" McFarland​

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.