4gamers.be

Anderlecht duikt wereld van eSports in

Door Jay, 15-02-2017 16:25

RSC Anderlecht heeft aangekondigd dat het als eerste voetbalclub in België een eigen eSports-team begint. Daarmee volgt Anderlecht het voorbeeld van andere Europese clubs als PSG, Manchester City, Wolfsburg, Valencia, Ajax, Legia Warschaw en Schalke 04.

Concreet zal Anderlecht een eSporter in dienst nemen die de club zal vertegenwoordigen in allerlei competities. Om de juiste persoon te vinden zal Anderlecht om te beginnen zelf een e-divisie oprichten, die eind april van start gaat. Wie geïnteresseerd is, kan zich nu alvast aanmelden via de officiële website.

Tijdens het weekend van 29 en 30 april zullen 256 spelers strijden om een plaats in het eindtoernooi. Dat vindt plaats tijdens de jaarlijkse fandag komende zomer, waar dan 16 einddeelnemers het tegen elkaar opnemen. Nadien zal Anderlecht zijn officiële eSporter voorstellen voor het seizoen 2017-2018. Hij krijgt dan een contract en zal Anderlecht vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA-competities.

De toekomstige eSporter van Anderlecht zal, net als alle andere atleten van de club, kunnen genieten van de omkadering die de club op dit ogenblik aanbiedt. Hij zal getraind worden, van de juiste medische begeleiding kunnen genieten, net als de Purple Talents en de profspelers van Anderlecht zelf.

“ESports is een enorme groeimarkt en we merken dat er vanuit de jongere fanbase een enorme vraag was om er meer mee te doen. Als innoverende club wil Anderlecht dan ook zeker meedenken, samen met zijn partners, aan dit verhaal en daarom hebben we de e-divisie opgericht, in navolging van andere grote clubs in Europa,” aldus David Steegen, woordvoerder van Anderlecht.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.