4gamers.be

Twitch streamer sterft tijdens 24u-stream voor goed doel

Door Jay, 22-02-2017 09:34, bron: https://www.kotaku.com.au/2017/02/twitch-streamer-dies-during-24-hour-marathon-stream/

Brian "Poshybrid" Vigneault, een 35-jarige Twitch streamer, is afgelopen zondag gestorven tijdens een 24u-livestream ten voordele van de Make-A-Wish Foundation. Na ongeveer 22 uur nam hij even pauze om een sigaret te gaan roken, maar hij keerde niet meer terug. Kijkers dachten dat hij in slaap was gevallen, maar de volgende dag werd duidelijk dat Brian was overleden. De politie van Virginia Beach onderzoekt de zaak.

Hoewel een doodsoorzaak nog niet bekend is, rijst de vraag of het overlijden van Brian iets te maken heeft met zijn levensstijl. Hij zou namelijk niet zuinig zijn geweest met alcohol en sigaretten, en meermaals per week langer dan 20 uur aan één stuk hebben gestreamd. Geen al te gezonde combinatie dus, maar of het ook zijn einde betekende, is dus niet bekend. Hoe dan ook herinnert het drama ons er wel aan om, hoe leuk gamen en streamen ook is, ons welzijn niet uit het oog te verliezen.

Het Twitch kanaal van Brian is door de moderatoren omgevormd tot een "memorial channel", waar fans hun medeleven kunnen betuigen en herinneringen kunnen delen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.