4gamers.be

Bolivia klaagt bij Frankrijk over Ghost Recon Wildlands

Door Jay, 03-03-2017 10:25, bron: reuters

De regering van Bolivia heeft formeel een klacht ingediend bij de Franse ambassade in La Paz betreffende de voorstelling van het land in Ghost Recon Wildlands. De game speelt zich af in een nabije, fictieve toekomst, waar Bolivia als land niet meer functioneert en een meedogenloos drugskartel de touwtjes in handen heeft waardoor Bolivia de grootste producent van cocaïne is geworden. Waar Bolivia precies een probleem mee heeft, is niet duidelijk, maar vermoedelijk vindt men dus dat de game het land te negatief voorstelt als het centrum van drugsproductie.

Bolivia wil concreet dat de Franse regering actie onderneemt en het wenst daarvoor in eerste instantie de diplomatieke weg te bewandelen. Bolivia is naar eigen zeggen echter ook van mening dat het het recht heeft om ook gerechtelijke stappen te ondernemen indien nodig.

Bij Ubisoft wordt inmiddels benadrukt dat Ghost Recon Wildlands fictie is, en dat Bolivia als setting werd gekozen omwille van de mooie landschappen en de rijke cultuur. Hoewel de game geen correcte weergave is van de feitelijke toestand in Bolivia nu, hoopt Ubisoft dat de mooie topografie in de game alleszins wel representatief is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.