4gamers.be

Nieuw semi-MMO IP van BioWare zou tijdens E3 onthuld worden

Door Jay, 11-04-2017 16:37, bron: https://www.patreon.com/posts/liam-rambles-12-8723137

Liam Robertson, ook bekend als Unseen64, een journalist met een goede reputatie wat betreft het opgraven van informatie omtrent games die ooit in ontwikkeling waren of nog in ontwikkeling zijn, had tijdens een podcast al gesuggereerd dat er wordt gewerkt aan een soort reboot van Star Wars: Knights of the Old Republic. In diezelfde podcast liet hij ook weten dat BioWare Edmonton, de studio achter de Mass Effect trilogie, zijn nieuwe IP tijdens E3 zou onthullen, al gebeurt dat dan vermoedelijk tijdens EA Play, het E3-alternatief van EA.

Veel details heeft Robertson niet over het nieuwe IP, maar het project zou de codenaam Dylan dragen. Die naam verwijst naar het hoofdpersonage en zou mogelijk ook de finale naam van de game kunnen zijn. Qua genre omschrijft Robertson de game als een soort sci-fi semi-MMO, in de lijn van Destiny en The Division. De game zou ook het antwoord zijn van EA op Destiny en er zou dan ook stevig op worden ingezet. Aan de game zou al 4 jaar gewerkt worden en qua omvang zou het veel groter zijn dan je zou denken. Het zou wel eens het grootste project van Bioware ooit kunnen zijn, groter dan Mass Effect: Andromeda. Co-op zou van de partij zijn.

Op zich was het al geweten dat BioWare Edmunton aan een nieuw, groots project werkte. De financiƫle rapporten van EA gaven ook al aan dat de game voor maart 2018 zou verschijnen, hetgeen een onthulling rond E3 dit jaar erg waarschijnlijk maakt. Tijdens E3 2014 werd ook al even heel kort over de game gesproken, zij het zonder veel details. De meest recente berichten uit officiƫle hoek benadrukten dat het om een action-adventure game ging, niet om een RPG, wat niet onlogisch is gezien wat we nu weten omtrent de ambitie van EA om zich aan te sluiten bij het shared-world semi-MMO genre.

concept artwork van wat vermoedelijk Dylan is, getoond tijdens E3 2014

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair