4gamers.be

GTA Online exploit laat hackers miljoenen stelen van spelers

Door Jay, 12-04-2017 14:56, bron: kotaku

GTA Online heeft al langer dan vandaag een probleem van hackers en jammer genoeg lijkt het niet meteen te beteren, integendeel zelfs. Zo is er nu een nieuwe exploit opgedoken waardoor je publieke gamesessies voorlopig misschien best helemaal vermijdt.

Hackers konden al geld stelen van andere spelers, maar nu kan dat ook voor veel hogere bedragen. Spelers kunnen zo miljoenen GTA$ verliezen aan de hackers, en voor die GTA$ hebben de spelers soms ook gewoon echt geld gegeven.

De nieuwe exploit zit geïmplementeerd in third-party software die bekend staat als een "mod menu", en waarmee hackers nog meer kunnen dan alleen maar geld stelen van spelers.

Hackers kunnen via een mod menu ook de outfit van andere spelers aanpassen. Dit is vooral erg wanneer ze een erg dure outfit van een speler veranderen in een andere, veel goedkopere outfit. De speler in kwestie ziet zijn investering dan plots in rook opgaan. Ook kunnen hackers het level van andere spelers extreem de hoogte injagen, hetgeen niet alleen bij andere spelers maar ook bij Rockstar verdacht overkomt, waardoor die eerlijke spelers plots een ban aan hun broek kunnen krijgen of uit de sessie gegooid kunnen worden. Ook dat laatste kunnen de hackers trouwens op eigen houtje. Via het mod menu kunnen ze namelijk zelf een speler meermaals rapporteren, waardoor die automatisch uit de speelsessie verwijderd wordt.

Rockstar zegt op de hoogte te zijn van de kwestie en werkt aan een oplossing, maar wanneer die er komt is voorlopig niet bekend. De nieuwe exploit is momenteel enkel beschikbaar voor pc, PS3 en Xbox 360, maar mogelijk worden ook PS4- en Xbox One-spelers er snel het slachtoffer van aangezien de exploit blijkbaar vrij makkelijk te implementeren is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair