4gamers.be

Esports zet stap richting Olympische Spelen

Door Jay, 19-04-2017 11:58, bron: compete

Er wordt al een hele tijd gesproken over de mogelijkheid om esports te erkennen als Olympische sport, waardoor esports een onderdeel zou kunnen worden van de Olympische Spelen. Zover is het nog lang niet, maar inmiddels is wel een relatief grote stap in die richting gezet.

De Olympic Council of Asia heeft namelijk aangekondigd dat esports een officiële medaillediscipline zal zijn tijdens de Asian Games van 2022. De Asian Games zijn het grootste sportevenement naast de Olympische Spelen. In 2014 namen er ongeveer 10.000 atleten aan deel. In aanloop naar de Asian Games van 2022 in China zal esports ook al van de partij zijn tijdens de Asian Games van 2018 in Indonesië, zij het ter demonstratie en dus nog niet als officiële discipline.

Dit jaar zal esports voorts ook al aanwezig zijn tijdens de Asian Indoor and Martial Arts Games. Daarvoor is voorlopig enkel FIFA 17 als game bevestigd, maar er zal ook een MOBA (League of Legends, DOTA 2, ...) en RTS-game (StarCraft II, ...) aanwezig zijn.

Naast de aankondiging dat esports deel zal gaan uitmaken van de Asian Games van 2022 heeft de Olympic Council of Asia ook een samenwerking aangekondigd met Alisports, een dochterbedrijf van Alibaba, zeg maar het Amazon/eBay van China. Alisports zal sponsor zijn voor het evenement. Vorig jaar al investeerde Alisports 150 miljoen dollar in de Interntional eSports Federation, een Zuid-Koreaanse organisatie die een verzoek heeft ingediend om esports te overwegen als Olympische sport. Dat esports nu deel zal uitmaken van de Asian Games kan gezien worden als een test voor de inclusie van esports op de Olympische Spelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair