4gamers.be

Palmer Luckey gaf Donald Trump 100.000 dollar voor feestjes

Door Jay, 20-04-2017 10:23, bron: motherjones

Even terugblikken: vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat Palmer Luckey, de man achter Oculus Rift, een propagandagroep van Donald Trump had gesteund. Het nieuws leek een PR-fiasco te worden voor Facebook, maar Luckey reageerde en ontkende eigenlijk dat hij Donald Trump steunde en dat hij iets met de organisatie te maken had. Hij gaf toe één keer een donatie van 10.000 dollar te hebben gedaan, maar dat was naar eigen zeggen omdat hij vond dat de organisatie een frisse manier had om jonge kiezers te bereiken. Nu echter blijkt dat Luckey sindsdien nog 100.000 dollar heeft gedoneerd aan het inauguration committee van Trump. Concreet houdt dat eigenlijk in dat Luckey mee betaalde voor de overwinningsfeestjes van Trump nadat hij de presidentsverkiezingen gewonnen had.

Palmer zou het geld gedoneerd hebben via een spookbedrijfje genaamd Wings of Time. Op hetzelfde adres waar Wings of Time gevestigd is zou Luckey nog een ander bedrijfje hebben ook, Fiendlord’s Keep genaamd. Beide namen verwijzen naar de klassieke JRPG Chrono Trigger uit 1995, een van de favoriete games van Luckey.

Hoewel Luckey aanvankelijk dus ontkende dat hij Trump steunde, lijken deze nieuwe elementen toch anders te suggereren. In hoeverre ze hier bij Facebook van op de hoogte waren is niet bekend, maar het was wel duidelijk dat Facebook destijds al verveeld zat met de zaak. Na het incident was Luckey compleet afwezig tijdens een groot Oculus Rift evenement en vorige maand werd het vertrek van Luckey bij Facebook aangekondigd. Daarnaast lag Luckey ook onder vuur omdat de Oculus Rift ontwikkeld zou zijn met gestolen technologie van ZeniMax, het moederbedrijf van onder meer id Software en Bethesda.

Reacties

 • eXistenZ

  Ik snap nog altijd niet hoe iemand die zo van leugens en hypocrisie aan eenhangt president is kunnen worden. De helft van wat hij tijdens de verkiezingen heeft gezegd zijn aangetoond als feitelijke onwaarheden, en hij heeft de belastingbetaler al meer gekost dan 8 jaar Obama. Om nog maar te zwijgen waar hij allemaal op terugkomt ( China, Syrië,...

  Als je against democracy hebt gelezen stel je het algemeen stemrecht toch in vraag

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 11:25
 • smitske eXistenZ

  Om terug in een dictatuur te vallen van zelfverklaarde superieure denkers die uitermate intolerant zijn tov iedereen die anders denkt, en een nieuwe revolutie op been zet die veel meer kwalijke gevolgen kan hebben.

  Het is dat soort denken en houding dat er net voor heeft gezorgd dat een Trump de macht kon krijgen, samen met een extreem slechte tegenkandidaat.

  Reactie aangepast door smitske om 2017-04-20 om 12:13

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 12:07
 • eXistenZ smitske

  Want trump stemmers zijn enorm tolerant ofzo? En met algemeen stemrecht kan je ook in een dictatuur terechtkomen, kijk maar naar Turkije.

  De helft van de amerikanen weet niets eens wie de meerderheid heeft in het congres. De reden dat Trump aan de macht is gekomen is een racistisch kiessysteem (stemmen in de witte landbouwstaten zijn 35 meer waard dankzij het electoral college dan een stem in californie) gecombineerd met gewoon pure onwetendheid


  Ik hou mijn hart vast voor wat er binnen 4 jaar gaat gebeuren, als al de trump stemmers merken dat van al de beloftes niets in huis is gekomen en ze slechter af zijn. Opschorten van vrijhandel akkoorden betekent prijsstijgingen voor normale producten die lagere inkomens treffen. Koolmijnen openen gaat geen jobs opleveren daar Amerika nu al geen steenkool importeert en het minder gebruiken. 25-30 miljoen amerikanen verliezen hun gezondheidszorg als Obamacare wordt afgeschaft, ook weer de lagere inkomens. Om nog maar te zwijgen van het bezuinigen op onderwijs en andere overheidsdiensten.


  Dat is het scenario om nog iemand erger op het toneel te krijgen

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 12:32
 • eXistenZ Uzuhl

  Nee, ik lees boeken en kijk docu's ipv Fox News. Misschien moet Donald dat ook eens proberen ipv Twitter ;)


  En dat politiek correctheid gezwets dat je niet mag zeggen dat sommige mensen dom zijn... Als iedereen gemiddeld tot bovengemiddeld intelligent was, dan had de term "bovengemiddeld" geen betekenis meer. En nee de mening van een expert is niet evenveel waard als een loony die panikeert bij elk vliegtuig vanwege chemtrails

  Intelligentie betekent ook niet dat je alle economische en sociale theorieen kent en begrijpt. Het is gewoon een kwestie van een onderscheid kunnen maken tussen wanneer is iets logisch correct, en wanneer is iets volledige lulkoek. En er zijn er die dat niet kunnen. Net zoals je mensen die niet met drank omkunnen niet laat rijden omdat ze een gevaar zijn voor anderen, moet je die denkoefening ook durven maken voor de democratie en het stemrecht. Want voor je het weet loopt iemand een pizzatent binnen en begint in het rond te schieten omwille van die lulkoek

  Hetzelfde gebeurd in Frankrijk. Marine Lepen is eveneens als Fillon verwikkeld in een financieel schandaal met overheidsgeld (en bovendien wordt haar partij lustig gefinancieerd uit Moskou, waar ze ook al aantoonbaar over gelogen heeft)l, maar blijkbaar maakt haar dat kiezers niet uit. terwijl ze Fillon "een van die zakkenvullers vinden. Zijn die mensen dan niet in staat om 1 en 1 samen te tellen?

  Reactie aangepast door eXistenZ om 2017-04-20 om 18:20

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 18:06
 • smitske eXistenZ

  Niet noodzakelijk, maar ook niet noodzakelijk intolerant. Ik wil vooral zeggen het is niet omdat je aan de andere kant van het spectrum staat dat je toleranter bent er is aan beide spectra evenveel intolerantie, alleen tov andere groepen/redenen. En inderdaad met algemeen stemrecht kan dit ook, hoewel je je vragen kan stellen hoe algemeen in het Turkije nog was nadat het gros van de dissidenten al opgesloten was en hoe correct het al dan niet is verlopen. Maar het is moeilijker, zeker in een land als het onze waar er zoveel keuze is.

  Een racistisch kiessysteem :') Een slecht kiessysteem absoluut, winner takes all is compleet belachelijk, kiesmannen ook, zoals je zegt het verschil in waarde van stemmen afhankelijk van het gebied is ook niet echt geweldig (iets dat hier overigens ook is!). Racistisch? Nee. het is bescherming van zwakkere groepen/staten om te voorkomen dat grote staten hun wil enkelzijdig kunnen doordrukken. Niet dat ik het daar noodzakelijk mee eens ben maar er is een reden voor waar zowel voor als nadelen bij zijn.

  Trump is aan de macht gekomen omdat de democraten en uiterst zwakke kandidaat naar voor brachten als directe tegenkandidaat (Sanders had naar alle waarschijnlijkheid Trump wel verslagen), de republikeinen ook enkel kneusjes hadden om er tegenover te zetten en omdat Obama nu eenmaal veel mensen heeft teleurgesteld.

  Misschien moeten mensen wat meer moeite doen om te begrijpen waarom er op Trump gestemd wordt om het zo te vermijden, ipv zelf de extreem intolerante bekrompen persoon te spelen die ze de ander verwijten te zijn omdat ze afwijken van mening. Dan alleen kunnen Trumps vermeden worden, niet door die mensen constant uit te maken terwijl er wel degelijk acceptabele redenen waren voor mensen om Trump te verkiezen boven Hillary, of je het nu leuk vindt of niet als je je job in de mijnen kwijt bent geraakt en een kandidaat zeg dat die die terug wil geven dan is dat een acceptabele redenen om ervoor te kiezen.

  Reactie aangepast door smitske om 2017-04-20 om 14:07

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 14:02
 • SirRobinII

  Game nieuws met politiek in is toch zo fijn.

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 12:14
 • Uzuhl SirRobinII

  Dit, Trump heeft gewonnen punt. Dat continue gezeik om hem zwart te maken begint nu gewoon ergerlijk te worden.

  Reactie aangepast door Uzuhl om 2017-04-20 om 13:23

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 13:23
 • Jay Uzuhl

  Vorig jaar, toen het nog ging om een kleine donatie aan een pro-Trump groep, werd ook de vraag gesteld naar de nieuwswaarde. Toen hebben we dit geantwoord:

  "Het zou kunnen dat niet alleen zijn steun voor Trump maar ook het heimelijke karakter ervan en de manier waarop hem niet in dank worden afgenomen door Facebook en andere partijen in de gaming industrie, met name partijen die zelf anti-Trump zijn. Als Luckey nu wordt buitengegooid bij Facebook of als developers plots hun steun voor Oculus opzeggen is dat nieuws, en dan is dit daar de aanleiding van, en dan is dit dus ook nieuws dat we wel alvast even willen meegeven."

  Na dat nieuws hebben developers inderdaad hun steun voor Oculus ingetrokken en inmiddels is Luckey inderdaad weg bij Facebook. Daarover hebben we ook bericht, en het begon allemaal met een heimelijke donatie pro-Trump. Het is dus essentiële achtergrondinfo om het gamegerelateerde nieuws te kunnen begrijpen. Dit is daar nu een verdere opvolging van, omdat het om nieuwe aanwijzingen gaat dat Luckey wel degelijk pro-Trump is/was, hoewel hij dat destijds leek te ontkennen. Dat hij pro-Trump is op zich is natuurlijk zijn volste recht en daar gaat het op zich niet om, maar het gaat wel om zijn tegenstrijdige verklaringen erover en de invloed daarvan op de gang van zaken voor zijn carrière bij Facebook en Oculus en voor de toekomst.

  Ik zie verder ook niet in hoe berichten over dit nieuws Trump zwart zou maken tbh. 't Gaat over hoe Luckey heeft gehandeld en de gevolgen daarvan voor gaming, omdat hij nu eenmaal wel iemand is in het wereldje. Trump komt dan toevallig in de picture omdat 't nu wel eenmaal Trump is aan wie hij geld heeft gedoneerd, dat kunnen we moeilijk achterwege laten he. Als 't Clinton was geweest of een of andere sekteleider die verder niks met politiek te maken heeft was 't ook zo.

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 13:40
 • Uzuhl Jay

  Ik snap jouw punt wel, en mijn statement was ook meer in het algemeen. :)

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 14:45
 • Enzime Jay

  tldr, zever waar niemand op een gamesite iets om geeft. :x

  • Geplaatst op 2017-04-21 om 20:51
 • Dr.Gordon Uzuhl

  Ah wacht, omdat hij gewonnen heeft mag er geen kritiek gegeven worden? Ik meen me te herinneren dat er tegen Obama lustig geprotesteerd werd door bepaalde groepen, brandende poppen incluis. Groepen die nu zeggen 'he's your president now, support him'. Excuseer? Zever, gezever.

  • Geplaatst op 2017-04-21 om 20:44
 • Uzuhl Dr.Gordon

  Je mag kritiek geven zoveel als je wilt, maar dit is geen kritiek, dit noem je mieren neuken.

  • Geplaatst op 2017-04-24 om 16:43
 • PassionGamerHD

  En weer een bericht om hem zwart te maken, wat hebben wij toch een toffe media. Ik vraag me af als Hillary verkozen zou zijn geweest hadden ze ook zoveel bekend gemaakt? ;)

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 13:36
 • Jay PassionGamerHD

  Zie reactie hierboven.

  Edit: en ja, stel dat Clinton gewonnen had, en er gebeurt iets relevants in de gaming industrie waarbij zij in de picture komt en zij of andere "linkse" partijen in een "slecht daglicht" komen te staan, dan berichten we daar ook over.

  Again: het gaat hier om Luckey, zijn heimelijke acties en tegenstrijdige verklaringen daarover, en de gevolgen daarvan. Trump is tbh maar bijzaak, het had net zo goed iemand anders kunnen zijn aan wie hij doneerde, maar het was Trump, dus dat kan je dan moeilijk weglaten he. 't Is niet omdat Trump genoemd wordt in een bericht waarin vooral Luckey slecht naar voren komt dat het bericht daarom bedoeld is om Trump (of zelfs Luckey) zwart te maken. Presidentskandidaten krijgen miljoenen dollars donaties uit allerlei hoeken, da's nu eenmaal zo, geen idee wrm dat Trump zwart zou maken.

  Reactie aangepast door Jay om 2017-04-20 om 13:47

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 13:40
 • PassionGamerHD Jay

  Had het meer over dagelijske berichten over hem in het nieuws, kranten. Niet zo zeer op 4 gamers (is zowat eerste keer dat ik Trump zie opduiken)

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 13:46
 • smitske PassionGamerHD

  Waar is de pek met veren!?

  Reactie aangepast door smitske om 2017-04-20 om 14:09

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 14:08
 • Tomba PassionGamerHD

  Als Hillary om de haverklap even achterlijke dingen deed als Trump, ja...

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 16:59
 • Gemini PassionGamerHD

  Trump heeft eigenlijk niemand nodig om hem zwart te maken, daar is hij zelf goed genoeg in.

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 23:50
 • hatetn PassionGamerHD

  als je dag na dag de aandachtshoer uithangt en die ook allemaal opeist moet je ook niet klagen als de media alle aandacht op u richt. moest hij dan nog deftige beslissingen nemen, maar het is keer op keer duidelijk dat hij niet in staat is om president te zijn. we zaten een hele tijd geleden te klagen over bush dat hij niet echt competent en slim was maar in vergelijking met trump is hij een genie.

  • Geplaatst op 2017-04-22 om 17:03
 • Rh!nO

  Wat is nu precies het probleem? Die jongen houdt van geld en van Chrono Trigger en hij heeft meer uur in het laatste gestopt dan in het eerste. Als dat niet de Amerikaanse droom is.

  • Geplaatst op 2017-04-20 om 16:51

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair