4gamers.be

Ranked Dota 2 spelen? Eerst telefoonnummer geven ...

Door Jay, 21-04-2017 12:51

Valve heeft enkele veranderingen aangekondigd voor matchmaking in Dota 2. Om te beginnen keert solo queue terug. Dit laat solo spelers toe om een match te zoeken en enkel tegenover andere solo spelers geplaatst te worden. Een andere nieuwigheid is de verplichting om een uniek telefoonnummer aan je account te hebben gekoppeld als je ranked wil spelen.

Valve zegt dat het voortaan een uniek telefoonnummer vraagt om te voorkomen dat spelers met meerdere accounts spelen. Dat is namelijk een ware plaag en is niet gezond voor matchmaking, aangezien spelers met een veel hoger niveau dan vaak op lagere accounts spelen. Aangezien niet iedereen meerdere telefoonnummers heeft, zou deze nieuwe eis voor ranked play het aantal smurfs en dubbelaccounts moeten kunnen verminderen. Om te voorkomen dat spelers hun ene telefoonnummer gewoon voor al hun accounts gebruiken, moeten spelers ook 3 maanden wachten alvorens ze hun telefoonnummer van een account aan een andere kunnen toevoegen. In hoeverre Valve zal kunnen controleren of de opgegeven telefoonnummers ook authentiek zijn, valt nog af te wachten.

Reacties

 • ieverybody

  finally the war on smurfs ! wel misschien niet de ideale oplossing maar een begin in de goeie richting.

  • Geplaatst op 2017-04-21 om 15:24
 • Construct

  Meerdere accounts waren vooral aantrekkelijk voor degenen die zo'n dusdanige hoge ranking hebben, dat het aantal mensen waarmee je gematcht zou kunnen worden erg klein is. En daardoor ontstaan erg lange wachttijden. Die mensen maken dan bewust een account met lagere ranking (een smurf), zodat ze sneller een match vinden. Maar natuurlijk is hun skill niveau ver boven de rest en verpeste dat games voor iedereen.


  Wat het ook bestrijdt, al zal Valve het niet expliciet zeggen, is het aantal account boosters en kopers. Dota 2 is moeilijk, heel moeilijk, en niet zoals andere competitieve games heeft het geen seasonal MMR/ranking. Een account met een hoge matchmaking ranking is dus redelijk waardevast. Account boosters verpesten honderden games op de weg naar boven met hun ranking, en kopers verpesten honderden games op de weg terug naar beneden.

  Het linken van een telefoonnummer is dus een goede barrière om het te helpen voorkomen. Meesten hebben toch al een nummer verbonden aan hun main account in verband met Steam Guard.

  De update biedt ook verdere verbeteringen voor matchmaking, zoals betere detectie voor bots en mensen die opzettelijk games verpesten. Die kunnen nu naast het verplichte aantal games in de "Low Priority Queue" tijdelijk toegang tot ranked ontzegd worden als ze merkbaar kwaad doen. Koppel dit met de terugkeer van echte solo queue - parties hebben hun eigen MMR waar niemand iets om geeft, dus games vaak minder serieus nemen en deze kan aanzienlijk afwijken van ieders solo MMR - en de kwaliteit van games moet aanzienlijk omhoog gaan.

  Die kwaliteit was best een probleem, want meer dan ooit in deze patch (game verandert nogal aanzienlijk meerdere keren per jaar) ben je afhankelijk van je team en is het moeilijk om games als individu te domineren.

  • Geplaatst op 2017-04-21 om 15:41
 • Enzime

  Doet men in CS GO ookal voor prime matchmaking. Theeft wel een effect maar compleet het probleem oplossen doet het niet. Op men smurf hebk gewoon het nummer van ons moeder gebruikt :p

  • Geplaatst op 2017-04-21 om 16:48
 • Mookez

  Wat de laatste zin betreft. Volgens mij moet je dan net als in csgo even een code doorgeven doormiddel van een toegestuurde sms.

  • Geplaatst op 2017-04-21 om 19:58
 • PaLaDiN!

  Ik begrijp het niet dat je als skilled speler toch liever wat seal clubbing gaat doen. Ik speel World of Tanks, en onder tier 6 ga ik niet, want daar is toch geen uitdaging, en zelfs tier 6 zie ik nog als seal clubbing aan.

  • Geplaatst op 2017-04-23 om 10:28
 • Foefna

  Controlen authenticiteit gaat toch met een smsje oid?

  • Geplaatst op 2017-04-23 om 14:37

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.