4gamers.be

Bethesda laat Prey for the Gods van naam veranderen

Door Jay, 04-05-2017 10:15

Prey of the Gods, een game die in 2015 werd aangekondigd als een soort spirituele opvolger van Shadow of the Colossus en via Kickstarter meer dan 500.000 dollar verzamelde, gaat voortaan door het leven als Praey for the Gods. Dat is het gevolg van een handelsmerkdispuut met Bethesda, dat deze week Prey lanceert.

De makers van Praey for the Gods hebben erover nagedacht om de klacht van Bethesda aan te vechten, maar afhankelijk van hoe ver Bethesda daarmee zou willen gaan zou het een erg kostelijke zaak kunnen worden. Men wilde het Kickstarter geld daar niet aan verspillen en dus is maar besloten om de naam van de game gewoon te veranderen. Even werd ook gedacht aan Præy for the Gods, maar dat zou te moeilijk zijn om bijvoorbeeld in Google te typen.

Het voordeel van de hele zaak is dat het logo wel behouden blijft, waarbij op de plaats van de "e" in Prey een vrouw te zien is die geknield bidt. Op die manier wordt alsnog de aandacht wat afgeleid van het wat vreemd ogende Praey.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.