4gamers.be

BioWare Montreal krimpt, Mass Effect in de koelkast

Door Jay, 11-05-2017 10:21, bron: kotaku

Mass Effect Andromeda is al bij al niet geworden wat velen ervan hadden gehoopt en dat heeft zo zijn gevolgen voor BioWare Montreal, de studio achter de game. Verschillende bronnen binnen de ontwikkelaar hebben tegenover Kotaku gemeld dat de studio intussen is gekrompen wat mankracht betreft, en dat het enkel nog een ondersteunende rol heeft voor andere projecten van BioWare.

Vorige maand al zouden enkele werknemers van BioWare Montreal zijn overgeheveld naar EA Motive (ook in Montreal) om er te werken aan Star Wars Battlefront II. Wie nog overblijft bij BioWare Montreal dient ter ondersteuning van andere projecten van BioWare, zoals hun nieuwe IP dat voorlopig de codenaam Dylan heeft en dat mogelijk volgende maand onthuld wordt. Tegelijk zou BioWare Montreal de multiplayer van Mass Effect Andromeda wel blijven updaten en ondersteunen.

De wat tegenvallende ontvangst van Mass Effect Andromeda en de huidige stand van zaken bij BioWare Montreal en BioWare in het algemeen maken dat de franchise voorlopig ook in de koelkast verdwijnt, al zou het sowieso natuurlijk wel een tijd duren alvorens we weer een nieuwe game in de reeks zouden krijgen.

Mass Effect: Andromeda screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.