4gamers.be

Neen, dit is geen screenshot van Red Dead Redemption 2

Door Jay, 12-05-2017 11:30

Deze week maakten heel wat gaming websites melding van een gelekte screenshot waarvan gesuggereerd werd dat het een screenshot was van Red Dead Redemption 2. Wij lieten het aanvankelijk wat voor wat het was, in afwachting van meer concrete en vooral geloofwaardige informatie omtrent de screenshot. Inmiddels is duidelijk geworden dat de gelekte screenshot niet afkomstig is van Red Dead Redemption 2, en omdat we op nog niet al te veel websites een update van het oorspronkelijke bericht hebben gezien, geven wij toch alvast maar de juiste informatie.

De off-screen screenshot in kwestie​

De off-screen screenshot dook afgelopen woensdag zonder enige vorm van context op via GTAForums, een forum waar in het verleden overigens al eens effectief een screenshot van GTA V gelekt was. De screenshot werd overmatig geanalyseerd, maar meer duidelijkheid kwam daar niet uit voort. Uiteindelijk echter leek het waarschijnlijker te zijn dat het geen screenshot was van Red Dead Redemption 2, onder meer omdat enkele vermoedelijke insiders op het forum het erover eens waren dat het fake was. Een screenshot van Red Dead Redemption 2 is het inderdaad niet, maar 100% fake is de screenshot ook niet.

Inmiddels is namelijk gebleken dat de off-screen screenshot afkomstig is van Wild West Online, een open-world PvP MMO die er zit aan te komen voor pc en waarvoor binnenkort nog een Kickstarter gelanceerd wordt. Waarschijnlijk maakte het lekken van de screenshot deel uit van een plan om de nodige aandacht te trekken, hetgeen tot op zekere hoogte is gelukt. De screenshot kreeg namelijk veel aandacht toen er gespeculeerd werd dat het om een screenshot van Red Dead Redemption 2 ging, maar vervolgens hebben lang niet alle media ter opvolging bericht over Wild West Online, waardoor de game niet overal extra aandacht heeft kunnen trekken. Misschien heeft dat ook te maken met het feit dat de onthulling van de game exclusief nieuws is van PC Gamer, waar je meer over de game kan lezen.

Hoe dan ook: geen screenshot van Red Dead Redemption 2 dus, het is maar dat u het weet.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.