4gamers.be

Petitie vraagt om Far Cry 5 te annuleren of aan te passen

Door Jay, 30-05-2017 15:41

Onlangs werd Far Cry 5 onthuld, waarbij duidelijk werd dat de game zich in Amerika zou afspelen, waar je af te rekenen krijgt om een soort sekteleider die ervan overtuigd is dat hij iedereen moet redden, of ze nu willen of niet. Blijkbaar is die setting niet naar de zin van een groep die zich Gamers United noemt. Zij zijn namelijk een petitie gestart met de vraag om Far Cry 5 te annuleren of grondig aan te passen.

Concreet komt het erop neer dat Gamers United vindt dat de VS en zijn inwoners te negatief worden voorgesteld in Far Cry 5, en dat wil men dus graag anders zien. In plaats van een sekteleider en zijn gevolg als vijanden wil men bijvoorbeeld meer "realistische" vijanden. Daarvoor verwijst men naar de "opkomst van de islam" in de VS, terwijl ook stadsbendes een alternatieve vijand zouden kunnen zijn voor Gamers United. Hoe dan ook hebben ze genoeg van de "multiculturele ontwikkeling" die Ubisoft hen volgens hen door de strot wil rammen.

Voor de petitie wil Gamers United, dat meent dat het kan spreken voor "de Amerikaanse gamer", 500 handtekeningen verzamelen. Voorlopig heeft men er al meer dan 400. De kans dat Ubisoft op basis van de petitie iets gaat veranderen aan Far Cry 5 is natuurlijk wel zo goed als nihil.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.