4gamers.be

Universiteit biedt bachelor in esports aan

Door Jay, 01-06-2017 11:59, bron: https://www.playerattack.com/news/2017/06/01/93797/uk-university-now-offers-degree-esports/

In het Verenigd Koninkrijk kunnen studenten vanaf september 2018 een bacheloropleiding in esports volgen aan de Staffordshire University. De opleiding duurt drie jaar en is vooral bedoeld om studenten alles bij te brengen omtrent het succesvol organiseren van grote esports events.

Hoewel studenten zich verder zullen verdiepen in League of Legends, DOTA 2, Hearthstone, Counter-Strike, Overwatch en Super Smash Bros. als games op zich, ligt de nadruk dus vooral op de organisatie achter de events. In het eerste jaar wordt gefocust op de esports cultuur en de "business of competitive gaming", waar ook streaming bij komt kijken, evenals marketing en organisatie. In het tweede jaar gaat het over PR, waarbij studenten al een eigen competitie moeten organiseren, inclusief casting en hosting. In het derde jaar worden community management en legale kwesties behandeld, terwijl studenten ook zelf een grootschalig commercieel esports event organiseren.

Aan het einde van hun opleiding zouden de studenten ook een businessplan moeten hebben voor hun eigen esports organisatie. Vanaf 2021 zouden er zo dus weer enkele nieuwe moeten opduiken, wat ook de bedoeling is van de opleiding, namelijk een stimulans geven voor een opkomende tak in de economie waarin mensen ook effectief te werk gesteld kunnen worden. De Staffordshire University staat er sowieso al om bekend redelijk modern te zijn op dat vlak. De universiteit biedt al talloze gamegerelateerde opleidingen aan, onder meer wat game development betreft.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair