4gamers.be

ARMS

Door SpaGheTTi, 15-06-2017 16:07

Het leukste is eigenlijk gewoon wanneer je met een andere speler kan spelen die dezelfde besturingsmethode gebruikt en ongeveer op hetzelfde niveau speelt (dat laatste kan wel voor ieder spel gezegd worden), want de learning curve van deze game is best hoog en het verschil in besturingsmethode kan bepalend zijn. Wanneer je met iemand begint te spelen die maar gewoon met zijn/haar armen zwiert, is er aanvankelijk een grote kans dat die zo gevechten kan winnen.

Speel je vervolgens een weekje verder en hij/zij niet, is de kans al veel kleiner dat die nog wint. Dat is het leuke aan deze game: hij spreekt aan met het typische kleurrijke Nintendo-karakter, maar uiteindelijk is, zoals dat ook bijvoorbeeld bij Super Smash Bros het geval is, het compleet onder de knie krijgen van deze game best een duurzaam proces.

Arms screenshot

Dat kleurrijke is wat deze game voor vele Nintendo-gamers opnieuw charmant en aantrekkelijk zal maken. De nieuwe wereld en personages zijn typerend voor een Nintendo-franchise en passen perfect binnen de filosofie van het bedrijf, terwijl het toch nog eens iets nieuws brengt. Dat zorgt ervoor dat de graphics zeker binnen de verwachtingen valt, zeker aangezien gevechten (zelfs in split-screen) in 1080p aan 60 fps kunnen plaatsvinden. Zoals gezegd kunnen echter zowel de grafische pracht als de vloeiendheid van het beeld worden aangetast wanneer teveel spelers op eenzelfde console spelen, dat is dus een spelsituatie die we eenieder kunnen afraden.

Wat betreft audio in deze game: de main theme van deze game zal ons zeker bij blijven en kent in de bepaalde stages toepasselijke variaties, naast verschillende tracks die voor de andere stages werden ontwikkeld. Er zijn echter slechts een tiental stages en er is dus niet geweldig veel variatie in de muziek van deze game. Hoog in kwaliteit dus, maar laag in kwantiteit.

Hetzelfde kan gezegd worden over het character roster: terwijl de characters wel voldoende divers zijn, missen we toch nog wat kwantiteit. Wat dat betreft kunnen we in de toekomst nog wel positief worden verrast. Gelukkig heeft Nintendo reeds beloofd dat er gratis DLC zit aan te komen, wat zoveel inhoudt als meer personages, stages, muziek en misschien zelfs game modi. Dat impliceert niet dat deze game aanvoelt als een onvolledig product, maar wel dat er nog kosteloze toevoegingen op weg zijn die het enkel zullen verbeteren.

Arms screenshot

Tot slot moeten we nog even de variëteit aan multiplayer-mogelijkheden bespreken: vriend en vijand zullen lokaal de strijd kunnen aangaan, maar ook online. Wat dat laatste betreft zal je niet alleen met vrienden kunnen spelen, maar ook tegen wildvreemden (zoals het uiteraard hoort). De nadruk wordt gelegd op zowel ranked als party modi. Ranked zal je uiteraard enkel tegen vreemden spelen voor de faam, met oog op de absolute top.

In de party-modus zal je zowel tegen vrienden als wildvreemden kunnen spelen, en waar de controls tekort schieten, kunnen hier de mogelijkheden dan wel weer worden aangepast. Wil je enkel standaardgevechten spelen, dan kan dat. Wil je afwisselen met enkel Hoops, dan kan dat. Kortom: de online mogelijkheden zijn beter georganiseerd dan, pakweg (en verontschuldig ons alweer de vergelijking, maar ze is zo voor de hand liggend) die van Super Smash Bros. Een degelijk uitgewerkt lobbysysteem en een gebrek aan lag (naar onze ervaring althans) zorgen daarvoor.

Conclusie

ARMS brengt een nieuw concept met nieuwe ideeën naar de nieuwe Switch. De online matchmaking hoort bij de beste die Nintendo al heeft georganiseerd en het competitief potentieel schatten we sinds de eerste kennismaking reeds hoog in. Voor wie niet vaak gamet of nood heeft aan afwisseling heeft men enkele fun modi voorzien. Kortom: of je nu voor de diepe ervaring gaat of niet, ARMS biedt voor ieder wat wils.

Positief

  • Competitieve mogelijkheden
  • Fun modi ter afwisseling
  • Graphics
  • Online (incl. gratis DLC)
Score
79/100

Negatief

  • Controls
  • Teamgevechten
Grafisch
85%
Geluid
81%
Fun
84%
Gameplay
70%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair