4gamers.be

Populaire GTA modding tool houdt ermee op

Door Jay, 15-06-2017 10:16

OpenIV, de populaire modding software voor GTA (V), houdt ermee op. De makers van de modding tool hebben de software offline gehaald, waardoor die via het "officiële" kanaal niet meer verspreid wordt. Die beslissing werd genomen nadat ze een cease and desist brief kregen van Take-Two, dat beweert dat de software het mogelijk maakt om de beveiliging van zijn games te omzeilen.

De makers van OpenIV ontkennen dat de modding tool een risico inhoudt voor de beveiliging van GTA (Online), maar men heeft beslist om zich gewoon gewonnen te geven omdat het uitvechten tegen de rechten veel tijd en middelen in beslag zou nemen, en in het beste geval blijft dan alles zoals het is. Het zou dus veel tijd en geld vragen om gewoon de status quo te behouden, en daar past men voor.

Het enige wat zou kunnen helpen is een uitspraak over mods van een hooggeplaatste bij Take-Two die in de rechtbank tegen hen gebruikt zou kunnen worden, maar zo'n uitspraak is er vooralsnog niet. In 2015 liet Rockstar wel weten dat singleplayer mods voor GTA V geen enkel probleem zijn.

Door het opdoeken van OpenIV krijgt GTA modding een stevige deuk, al zal modding vermoedelijk niet snel helemaal verdwijnen. Er zijn immers nog andere tools beschikbaar en daarnaast is het waarschijnlijk dat OpenIV nu gewoon via andere, minder "officiële" kanalen verspreid zal worden. Desondanks is het duidelijk dat Take-Two de strijd tegen mods opvoert.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.