4gamers.be

Devolver Digital verliest 100.000 dollar door verboden E3-evenement

Door Jay, 16-06-2017 14:49, bron: https://www.polygon.com/e3/2017/6/15/15806452/devolver-loses-100k-on-banned-e3-festival

Devolver Digital en ESA, de organisator van E3, zijn nooit de beste vriendjes geweest. Mike Wilson, mede-oprichter van Devolver, heeft ooit zelfs een begrafenis voor E3 georganiseerd. Verder is Devolver, dat de laatste tijd goed groeit wat aanbod betreft, regelmatig een doorn in het oog van ESA, omdat het elk jaar van de E3-gekte gebruik maakt om net buiten E3 een eigen evenement te organiseren met zijn indie games. Het lijkt alleen maar voordelen te hebben. Je kan immers mee surfen op de drukte van E3, zonder dat je effectief moeten betalen om op E3 aanwezig te zijn.

Dit jaar wilde Devolver zijn activiteiten nog wat uitbreiden. Normaal huurt Devolver elk jaar een parking van een privé-bedrijf af en dat verliep tot nu toe altijd zonder problemen. ESA was er niet altijd blij mee, maar er kon weinig aan gedaan worden. Dit jaar echter heeft Devolver nog een extra parking afgehuurd waar normaal ESA gebruik van maakt als parkeerruimte voor standhouders en hun trucks. Deze parking is echter eigendom van de stad Los Angeles, en toen men daar hoorde wat de plannen van Devolver waren, werden alle vergunningen geschrapt en werd enkel een vergunning gegeven om er te parkeren.

Door deze beslissing vielen de plannen van Devolver in het water. Zaken die gepland waren, moesten geannuleerd worden, waardoor Devolver uiteindelijk 100.000 dollar in rook zag opgaan.

Mike Wilson wijst met een beschuldigende vinger naar ESA, dat de stad Los Angeles zou hebben gevraagd om de vergunningen in te trekken. Volgens Wilson is men dus bewust gesaboteerd geweest. Bij ESA zelf ontkennen ze dat. Men zou naar verluidt wel wat beters te doen hebben dan zich bezighouden met Devolver, dat volgens hen gewoon aandacht zoekt.

E3 Special screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.