4gamers.be

Ever Oasis

Door Vancha, 29-06-2017 14:30

Puzzels oplossen in de grotten kan soms wel frustrerend aanvoelen, want je hebt soms bepaalde partners nodig om een puzzel op te lossen en als je dan ziet dat je de verkeerde bij hebt, kan het toch een bitter gevoel teweeg brengen. Gelukkig moet je niet helemaal terug naar je stad, maar heb je bepaalde fast travel opties zodat je snel terug paraat bent met de juiste persoon in je team.

Erg moeilijk zijn de puzzels ook niet en je zal nooit echt denken van “wat nu?”. Dit maakt het spel misschien ietwat eenvoudiger voor veteranen, maar het is toch een mooie variatie op het verslaan van de monsters.

Hoe groter je dorpje wordt, hoe meer werk het oplevert, maar het moet natuurlijk ook geen sleur worden. Daarom past het spel zich na enkele upgrades aan om je een handje te helpen. Met enkele drukjes op een knop kun je dan automatisch de stock in shops aanvullen en met een speciale aanval kun je een shop “aanvallen” zodat hij zijn belasting aan je betaalt.

Je kan ook je eigen boerderijtje beginnen en plantjes planten: die kun je ook door een inwoner laten bewerken zodat de grondstoffen geoogst kunnen worden. Hierdoor kun je je vaker bezig houden met je eigen behoeftes, in plaats van zelf al het werk te moeten doen.

Iets dat Ever Oasis minder goed doet vergeleken met normale actie RPG’s, is het onderscheid tussen de personages. Ongeacht hoeveel inwoners je net krijgt, veel variatie in persoonlijkheid zit er niet in. De vrij monotone visuals op de personages helpen helaas ook niet veel, want soms lijkt het wel alsof de kleren gewoon op het personage geverft zijn in plaats van dat hij ze draagt.

De variatie qua activiteiten in Ever Oasis is dan weer wel erg goed uitgewerkt. Je hebt misschien nooit echt een groot doel voor ogen, maar misschien moet dat in dit type games niet echt. Je hebt altijd iets te doen en er is nooit echt een saai moment. Voor sommigen kan het misschien als een checklist overkomen, maar eigenlijk help je maar je Oase een echt koninkrijkje te worden en om je harde werk te zien uitgroeien tot iets groots, is toch ook al een mooi zicht.

Conclusie

Ever Oasis is de eerste eigen titel van Grezzo en dat is eraan te zien. De game is een leuke RPG geworden, maar met wat weinig karakter en zonder een groots verhaal of interessante personages. De wereld verkennen, kerkers ontdekken, en je eigen Oase uitbouwen, is bijzonder leuk en op die vlakken heeft Grizzo wel zijn best gedaan.

Positief

  • Altijd iets te doen
  • Je Oase maken is leuk
  • Variatie in vechten en puzzels
Score
70/100

Negatief

  • Monotome karakters
  • Geen echt einddoel
  • Graphics soms wat flets
Grafisch
67%
Geluid
70%
Fun
68%
Gameplay
75%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.