4gamers.be

Zanger Dion klaagt ZeniMax aan omwille van Fallout 4 promo

Door Jay, 07-07-2017 11:09

ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda, wordt aangeklaagd door singer-songwriter Dion DiMucci. De zanger uit de jaren '60, die beter bekend staat als gewoon Dion, is niet blij met het feit dat zijn muziek gebruikt werd bij de promotie van Fallout 4.

Concreet heeft Dion bezwaar omdat de advertenties voor de game de ene na de andere moord zouden tonen, terwijl geweld verheerlijkt zou worden alsof het een sport is. Deze moorden en het geweld dat getoond wordt, zouden bovendien niet kaderen in een context waarin onschuldig leven verdedigd wordt. Tel daar nog eens mij dat de promotie zich tot jongeren richt en het geheel is volgens Dion maar moeilijk te verdedigen.

De vraag is natuurlijk of Dion wel een poot heeft om op te staan. Heeft hij ZeniMax geen toestemming gegeven om zijn muziek te gebruiken? Ja en nee, zo blijkt. Dion had namelijk een overeenkomst met UMG Recordings, dat zijn klassieker uit 1961 onder een licentie aan ZeniMax zou geven, zij het op voorwaarde dat Dion zelf nog kon onderhandelen over de prijs indien gewenst. Ook zou Dion nog het recht hebben gehad om het gebruik van zijn nummer alsnog te verbieden als hij niet akkoord was met de wijze waarop het gebruikt zou worden.

Volgens Dion werd hij niet gecontacteerd door ZeniMax om alles verder te bekijken en te bespreken, en toen hij het resultaat zag, kon hij er dus niet mee akkoord gaan. Was hij wel gecontacteerd geweest, dan had hij de aard van de promotie misschien kunnen bijsturen, of gewoon een hogere som geld kunnen vragen ter compensatie.

Wie hier nu precies in fout is, zal in de rechtszaal uitgemaakt moeten worden, tenzij de verschillende partijen het op een akkoordje gooien natuurlijk, wat vaak het geval is in dergelijke zaken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair