4gamers.be

Ubisoft breidt raad van bestuur uit om Vivendi af te houden

Door Jay, 10-07-2017 11:10

Bij Ubisoft proberen ze al een tijdje een vijandige overname door Vivendi tegen te gaan. Vivendi bezit momenteel 27% van de aandelen van Ubisoft en bij 30% is het bedrijf volgens de Franse wet verplicht om een overnamebod te doen. Gaan voldoende aandeelhouders daarmee akkoord, dan krijgt Vivendi een meerderheid van Ubisoft in handen.

Om zo'n vijandelijke overname te verhinderen is Ubisoft al een tijdje bezig met het nemen van bepaalde maatregelen, zoals het aantrekken van investeerders die het huidige bestuur van Ubisoft steunen, het uitdelen van aandelen aan eigen werknemers met een specifieke bepaling dat die aandelen een bepaald aantal jaren niet verkocht mogen worden, en het inkopen van eigen aandelen. Ook het uitbreiden van de raad van bestuur past in de strategie tegen Vivendi.

Concreet wil Ubisoft twee nieuwe leden goedkeuren voor de raad van bestuur, zijnde Corinne Fernandez-Handelsman en Virginie Haas. Als hun benoeming wordt goedgekeurd, zal de raad van bestuur uit 11 leden bestaan, waarvan de helft vrouwen en ook de helft onafhankelijk. Dat laatste houdt in dat ze geen aandelen van Ubisoft bezitten, waardoor ze in principe minder vatbaar zijn voor de lokroep van het geld dat Vivendi voor aandelen zou willen neertellen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair