4gamers.be

Braziliaanse Overwatch-fan creëert officiële Hanzo religie

Door Jay, 16-07-2017 00:01, bron: https://www.vg247.com/2017/07/12/brazilian-overwatch-fan-creates-an-official-hanzo-church/

In Brazilië heeft een Overwatch-fans een officiële Hanzo-kerk en -religie gesticht. Daarmee wilde Mateus Mognon vooral aantonen en aanklagen hoe makkelijk het in Brazilië is om een eigen religieuze gemeenschap te starten. Die krijgen namelijk belastingsvoordelen en dus kan het systeem misbruikt worden om belastingen te ontduiken, of erger nog: om geld wit te wassen. Mognon vindt het goed dat de Braziliaanse grondwet religies, hoe klein ook, beschermt, maar de praktische regels daarvoor zijn volgens hem te gevoelig voor misbruik.

Om in BrazilIë een eigen religie te beginnen blijk je inderdaad niet veel moeite te moeten doen. Je hebt een adres nodig, vijf mensen die deel uitmaken van je religie, de handtekening van een advocaat, een geschreven statuut en wat centjes om de dossierkosten te betalen. Daarna wordt je aanvraag bekeken en in de meeste gevallen goedgekeurd, waarna je kan genieten van beslastingsvoordelen.

Mognon koos ook bewust om zijn religie te laten draaien rond Hanzo, om aan te tonen dat je zelfs een religie kan opstarten die draait rond een van de meest gehate personages uit een game, Overwatch. Om te kunnen toetreden tot zijn Hanzo-religie moet je één plechtige match Overwatch spelen. Lukt dat niet, dan volstaat een potje Paladins (de "free-to-play Overwatch") ook. Verder is het verboden de woorden "Hanzo Main" uit te spreken en mag je op dinsdag vrij nemen voor "religieuze studies".

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair