4gamers.be

Ook gaming community treurt om George A. Romero

Door Jay, 17-07-2017 13:27

De legendarische horrorfilmmaker George A. Romero is niet meer. Hij overleed aan de gevolgen van een agressieve longkanker. Hij werd 77 jaar. Romero wordt gezien als de vader van het horrorfilmgenre. Met Night of the Living Dead uit 1968 creëerde hij de zombies zoals we die ook vandaag nog kennen, met hun traag voortbewegen en de drang naar mensenvlees, of het feit dat je ze enkel kan doden met een kogel door het hoofd.

Het horrorgenre heeft veel te danken aan Romero, maar ook de gaming community is hem veel verschuldigd. Uiteraard heeft het werk van Romero ook een invloed gehad op heel wat games, niet in het minst omdat de makers van die games de film(s) van Romero gezien hebben in hun jeugd. Het overlijden van Romero zorgde dan ook voor heel wat dankbetuigingen van grote namen uit de gaming industrie. Hideo Kojima laat weten dat Dawn of the Dead zijn leven veranderde, terwijl Neil Druckmann stelt dat The Last of Us niet zou bestaan zonder de inspiratie van Romero. Ook op de (eerste) Resident Evil games heeft Romero (uiteraard) een grote invloed gehad.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair