4gamers.be

12 indie games om in de gaten te houden

Door YoniVL, 07-08-2017 15:40

Elk jaar verschijnen er heel wat games en daarbij is het niet meer zo eenvoudig om door het bos de bomen nog te zien. Vooral op vlak van indie-games wordt dat steeds moeilijker. Niet elk bedrijf heeft immers de nodige slagkracht om een grote marketingcampagne op poten te zetten. Daarom vonden wij het tijd om eens een aantal indies waar wij naar uitkijken in de schijnwerpers te plaatsen.

Tunic

Ontwikkelaar: Andrew Shouldice
Release: pc en "consoles", 2018.


Tunic werd oorspronkelijk aangekondigd als Secret Legend, maar veranderde in de aanloop naar E3 2017 plots van naam. In de game kruip je in de huid van een kleine vos die zich door heel wat avonturen moet worstelen. Daarbij is de inspiratie van The Legend of Zelda duidelijk nooit ver weg. Ondanks de schattige stijl lijkt de game op basis van de trailer wel vrij pittig te zijn.

 

Hob

Ontwikkelaar: Runic Games
Release: pc en PS4, 2017


Hob is een action-adventure met de nodige puzzels, waarin het verhaal wordt verteld door de wereld. Er is dus geen sprake van tekst of dialogen, maar je zal wel meer te weten komen door de wereld te verkennen. Die wereld moet je door middel van puzzels opnieuw herstellen, om zo nieuwe gebieden vrij te krijgen. Met Torchlight en Torchlight II heeft Runic Games alvast enkele pareltjes op ons los gelaten. We hebben dan ook hoge verwachtingen voor deze Hob.

 

Claybook

Ontwikkelaar: Second Order
Release: pc, PS4 en Xbox One, nog geen releasedatum


Claybook is een puzzelgame, maar niet zomaar een puzzelgame. In de game stap je in een wereld die volledig bestaat uit klei. De bedoeling is dat je de klei zo vormt dat je allerhande obstakels kan overwinnen. Alles draait dus rond physics en daarvoor werd de eigen engine Clayfield ontwikkeld. Fans van Play-Doh weten al welke game ze binnenkort in huis moeten halen.

 

Nidhogg 2

Ontwikkelaar: Messhof
Release: pc en PS4, 15 augustus 2017


De basis van Nidhogg 2 is niet zo verschillend als die van zijn voorganger. Nog steeds ga je de strijd aan met een andere speler en heb je allebei het doel om de andere kant van de arena te bereiken. Daarbij krijg je nu wel de beschikking over meer verschillende wapens, om zo elkaar het leven nog zuurder te maken. Daarnaast werden de visuals aangepakt, met meer verschillende levels, en kreeg de game ook een volledig nieuwe soundtrack.

 

Ashen

Ontwikkelaar: Aurora44
Release: pc en Xbox One, 2018


Het grote publiek kreeg Ashen voor het eerst te zien tijdens E3, toen de game werd getoond op de persconferentie van Microsoft. Ashen is een RPG waarin je een reiziger speelt die op zoek is naar een plek die hij thuis kan noemen. De hele wereld is echter overdekt met een laag as en de zon is volledig verdwenen. Een belangrijk aspect van de game is het vormen van relaties, waarbij het de bedoeling is om een soort gemeenschap op te bouwen.

 

Seven: The Days Long Gone

Ontwikkelaar: Imgn.Pro & Fool’s Theory
Release: pc, release nog niet gekend


Seven: The Days Long Gone noemt zich een 3D isometrische RPG die heel wat inspiratie heeft gehaald bij Thief. Als speler kom je terecht op het gevangeniseiland Peh en begin je aan een missie die de toekomst van de hele wereld kan bepalen. De ontwikkelaars zijn vooral trots op de klimmechanics, die het mogelijk maken om elk object in de wereld te beklimmen.

 

Ash of Gods

Ontwikkelaar: AurumDust Studio
Release: pc, eind 2017


Ash of Gods is een tactical turn-based RPG, waarbij tijdens de gevechten gebruik wordt gemaakt van kaarten die je kan verzamelen. Het verhaal wordt dan weer verteld op basis van een "visual novel". De makers wijzen daarbij vooral naar games als The Banner Saga en The Darkest Dungeon als belangrijke inspiratiebronnen. Het verhaal zal daarbij sterk afhankelijk zijn van de beslissingen die je neemt en een aantal van je teamgenoten zullen ongetwijfeld het leven laten.

 

Cuphead

Ontwikkelaar: Studio MDHR Entertainment
Release: pc en Xbox One, 29 september 2017


Cuphead is voor de meesten geen onbekende meer. De game werd groots aangekondigd en kreeg onmiddellijk heel wat aandacht dankzij de graphics die gebaseerd zijn op cartoons uit de jaren ’30. Een dosis nostalgie dus, die een beetje verhult dat Cuphead best een pittige game lijkt te worden met stevige boss battles.

 

Tacoma

Ontwikkelaar: Fullbright
Release: pc en Xbox One, 2 augustus 2017


In Tacoma reizen we naar het jaar 2088 en komen we terecht in een ruimtestation, waar je moet uitzoeken wat er met de crew van het station is gebeurd. Daarbij moet je gebruik maken van het digitale surveillancesysteem waarmee je het leven van die verschillende personages opnieuw kan beleven, om zo het hele verhaal te ontrafelen.

 

Aegis Defenders

Ontwikkelaar: Guts Department
Release: pc, 2017


Aegis Defenders is een mix tussen een action RPG en een platformer, die zich afspeelt in een wereld waarin de mensheid is teruggeslagen naar de middeleeuwen. Je kruipt in de huid van Bart en zijn kleindochter Clu, terwijl zij de ruïnes uit het verleden exploreren. Daarbij ontdekken ze een legendarisch wapen, de Aegis. Een wapen dat mogelijk de oplossing kan zijn om de wereld te redden van de totale ondergang.

 

Indivisible

Ontwikkelaar: Lab Zero Games
Release: pc, PS4, Xbox One en Switch, 2018


Lab Zero Games is de studio achter Skullgirls en met Indivisible wagen ook zij zich aan een mix tussen een action RPG en een platformer. De game vertelt het verhaal van Anja, een meisje wiens dorp plots wordt aangevallen, waarna er een mysterieuze kracht in haar naar boven komt. Daardoor kan ze bepaalde personen "absorberen" en later terug oproepen om aan haar zijde te vechten.

 

Yoku’s Island Express

Ontwikkelaar: Villa Gorilla
Release: pc, PS4, Xbox One en Switch, 2018


Yoku’s Island Express is een pinballgame met een verhaal. De game draait rond Yoku, een mestkever die de zware taak krijgt om een oude godheid te bevrijden. Daarbij zal hij gebruik maken van bepaalde pinballmechanics om het eiland waarop hij leeft te verkennen. Doorheen de game zal hij ook heel wat nieuwe vaardigheden leren om nieuwe obstakels te overleven.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.