4gamers.be

Nieuwe legacy server World of Warcraft meteen neergehaald door Blizzard

Door Jay, 25-07-2017 15:25

Afgelopen vrijdag werd een nieuwe legacy server voor World of Warcraft gelanceerd. De Flemyst server bracht World of Warcraft zoals het was bij de release van de Burning Crusade uitbreiding in 2007, maar lang heeft de server niet geleefd. Vijf uur nadat de server live was gegaan, werden de makers ervan al gecontacteerd door de advocaten van Blizzard. Gevolg: vaarwel legacy server Flemyst.

De actie van Blizzard komt enerzijds wel en anderzijds niet onverwacht. Vorig jaar werd ook al de Nostalrius legacy server verwijderd, dus het is niet de eerste keer dat actie wordt ondernomen tegen een dergelijke server. Blizzard heeft ook al te kennen gegeven dat het zich voornamelijk zorgen maakt om piraterij en de veiligheid rondom dergelijke servers. Nochtans wordt niet elke legacy server aangepakt. Scriptcraft, een andere server van de maker van Flemyst, mag voorlopig bijvoorbeeld gewoon blijven bestaan. Ook de Elysium server, die veel aspecten van Nostalrius hergebruikt, is nog steeds actief. Blizzard heeft ook al samengezeten met het team achter Nostalrius om te bekijken wat de toekomstmogelijkheden zijn voor vanilla World of Warcrat. Het zou dus kunnen dat deze actie tegen Flemyst gewoon een random schot is van de advocaten van Blizzard, los van wat Blizzard zelf eigenlijk voor ogen heeft omtrent legacy servers.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.