4gamers.be

Goud in World of Warcraft meer waard dan echt geld van Venezuela

Door Jay, 02-08-2017 09:45, bron: https://www.theblaze.com/news/2017/07/31/world-of-warcraft-video-game-currency-now-worth-more-than-venezuelan-money/

Wie het wereldnieuws wat volgt, weet dat het dezer dagen erg onrustig is in Venezuela, waar de president meer macht naar zich wil toetrekken, waardoor in de praktijk volgens de oppositie een dictatuur zou ontstaan. Het gevolg van al die onrust is ook dat de waarde van de Venezolaanse bolivar, de officiële munteenheid van het land, drastisch is gedaald. In mei nog kon je 279 bolivar omruilen voor één dollar, maar in juni moest je al 408 bolivar neertellen om één dollar te krijgen. Inmiddels is de situatie zo dramatisch geworden dat je al 11.185,95 bolivar moet geven voor één dollar, en dat dan nog op de zwarte markt ook omdat officiële opties niet beschikbaar zijn.

De drastische daling van de waarde van de bolivar levert een interessante vaststelling (maar ook weinig meer dan dat) op, namelijk dat goud in World of Warcraft, een game, nu effectief waardevoller is dan een echte munteenheid. 10.000 goud kan je inmiddels namelijk verkopen voor een minimum van 1,21 dollar.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.