4gamers.be

Controversieel seksspel na censuur weer op Steam

Door Jay, 02-08-2017 13:07

Het seksspel House Party werd onlangs van Steam gehaald door Valve. Het was even raden naar de reden daarvoor, al konden we wel het een en het ander vermoeden op basis van de content van de game. Ontwikkelaar Eek! Games heeft nu evenwel laten weten wat het exacte bezwaar van Valve was, namelijk de seksuele betrekkingen die expliciet in beeld werden gebracht. Inmiddels is de game wel weer terug te vinden via Steam, zij het dan met censuurbalken om die seksuele handelingen minder expliciet te maken. Wie wil, kan echter wel nog een patch downloaden die de censuur weghaalt.

House Party is overigens niet per se controversieel omdat er naakt in voorkomt, maar eerder omwille van de aard van de gameplay. In het spel is het namelijk de bedoeling om seks te hebben met verschillende vrouwen die je op een feestje ontmoet. Dat kan gewoon door te flirten, maar je kan ook meer bedenkelijke methodes gebruiken. Zo was het mogelijk om een meisje te chanteren met foto's die je op haar smartphone had gevonden. Zodoende dwong je haar haast om seks met je te hebben. Deze optie werd echter aangepast na "community feedback". Een andere bedenkelijke optie, namelijk vrouwen dronken voeren om er daarna mee in bed te duiken, is wel nog steeds mogelijk, maar daar had Valve dus blijkbaar geen probleem mee. Het ging louter om de visueel expliciete voorstelling van geslachtsgemeenschap.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.