4gamers.be

Dit zijn dit jaar de meest verdienende games op pc en console

Door Jay, 04-08-2017 10:08, bron: https://slingshotesports.com/2017/08/03/league-legends-top-pc-game-revenue-2017/

Een studie van onderzoeksbureau SuperData heeft een top 10 lijstje opgeleverd van de in 2017 tot nu toe meest verdienende games voor pc en console. Exacte cijfers over de opbrengsten werden wel niet gepubliceerd. Verder gaat het over de periode januari tot juni 2017.

Dat in de top 10 voor pc League of Legends bovenaan staat, is niet echt een verrassing. De inmiddels al 8 jaar oude free-to-play game blijft het wereldwijd namelijk erg goed doen, met miljoenen spelers gespreid over alle continenten. Verder maakt de top 10 voor pc vooral het belang van de Aziatische markt duidelijk. De rest van de top 3, Dungeon Fighter Online en Crossfire, zijn bij ons in het Westen minder bekend, maar doen het uitstekend in het Oosten. Gezien de Aziatische markt louter qua aantallen zo groot is, duwen deze games meer Westers georiënteerde games weg. Desondanks vinden we in de top 10 voor pc natuurlijk ook nog andere grote, bekende namen terug, zoals World of Warcraft, Counter-Strike en DOTA 2.

Ook in de top 10 voor pc vinden we het relatief nieuwe Overwatch van Blizzard terug. Dat is meteen ook de enige game die zowel in de top 10 voor pc als de top 10 voor console staat. Op de eerste plaats voor console staat alleszins FIFA 17, gevolgd door Grand Theft Auto V, dat waanzinnig veel geld blijft binnenhalen via GTA Online. Verder zien we in de top 10 voor console twee Call of Duty games, al worden die wel voorafgegaan door de laatste Battlefield game.

Uit deze top 10 lijstjes zijn vast een hoop conclusies te trekken, al is dat ook niet zo evident zonder concrete cijfers. Zeker is alleszins dat de markt van videogames veel groter is dan enkel het Westen, vooral voor pc dan, en dat de Aziatische markt een stevig aandeel heeft, voor zover dat nog niet bekend was natuurlijk. Een herinnering kan nooit kwaad.

Top 10 PC

1. League of Legends
2. Dungeon Fighter Online
3. Crossfire
4. Fantasy Westward Journey Online II
5. World of Warcraft
6. World of Tanks
7. DOTA 2
8. Overwatch
9. Counter-Strike: Global Offensive
10. New Westward Journey Online II

Top 10 console

1. FIFA 17
2. Grand Theft Auto V
3. Battlefield 1
4. Call of Duty: Infinite Warfare
5. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands
6. Call of Duty: Black Ops III
7. Destiny
8. Madden NFL 17
9. NBA 2K17
10. Overwatch

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.