4gamers.be

Misschien esports op Olympische Spelen 2024

Door Jay, 10-08-2017 13:29, bron: olympics

Naar alle waarschijnlijkheid gaan de Olympische Spelen van 2024 door in Parijs en de organisatie bekijkt momenteel de mogelijkheid om ook esports in het programma op te nemen. Volgens Tony Estanguet, co-president van het Franse organiserend comité, kan men moeilijk anders dan die optie effectief bekijken, omdat de jeugd nu eenmaal erg geïnteresseerd is in esports.

Alvorens esports wordt bevestigd voor de Olympische Spelen van 2024 lijkt er wel nog een hele weg te gaan zijn, maar het Franse comité is er dus mee bezig. Ze spreken met vertegenwoordigers uit de esports community zelf, terwijl ook overleg gepleegd wordt met het IOC, het Internationaal Olympisch Comité, dat uiteindelijk groen licht moet geven.

Sowieso lijkt aanwezigheid op de Olympische Spelen geen onlogische volgende stap voor esports, al zullen de Olympische Spelen van 2020 in Japan mogelijk nog te vroeg komen. Onlangs werd wel een belangrijke beslissing genomen waardoor het plots een veel realistischere optie werd om esports op de Olympische Spelen te krijgen. De Olympic Council of Asia heeft eerder dit jaar namelijk aangekondigd dat esports een officiële medaillediscipline zal zijn tijdens de Asian Games van 2022. De Asian Games zijn het grootste sportevenement naast de Olympische Spelen. In 2014 namen er ongeveer 10.000 atleten aan deel. In aanloop naar de Asian Games van 2022 in China zal esports ook al van de partij zijn tijdens de Asian Games van 2018 in Indonesië, zij het ter demonstratie en dus nog niet als officiële discipline.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair