4gamers.be

Moderne N64-controller in ontwikkeling

Door Jay, 20-08-2017 00:01

Nintendo is altijd al eigenzinnig geweest met het ontwerp van zijn controllers, de ene keer al wat succesvoller dan de andere. Door dat eigen karakter zijn sommige controllers van Nintendo niet echt meer van deze tijd, wat vooral een obstakel is voor jonge gamers die aan de slag willen met de retroklassiekers van Nintendo. Voor wie de N64-controller maar niets vindt, zit er echter een alternatief aan te komen.

Via Kickstarter werd onlangs een campagne gelanceerd voor een "next-gen" N64-controller. Met nog ongeveer 20 dagen te gaan heeft de campagne al meer dan 120.000 dollar opgehaald, terwijl men op zoek was naar slechts 13.000 dollar. Een groot succes dus, nu al, dat meteen ook aantoont dat blijkbaar heel wat mensen op zoek zijn naar een "moderne" N64-controller.

De nieuwe controller lijkt qua vormgeving op de Pro Controller van de Nintendo Switch of een Xbox 360 controller. De analogue stick en D-pad zijn allebei makkelijk te bereiken met je linkerhand, terwijl de C-knoppen zich aan de andere kant van de controller bevinden, samen met de A- en B-knop. Verder wordt ook een aansluiting voorzien voor je memory cards en het Rumble Pak.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.