4gamers.be

Moeilijkheid in nieuwe South Park-game hangt samen met huidskleur

Door Jay, 08-09-2017 15:24, bron: eurogamer

Volgende maand verschijnt eindelijk de nieuwe South Park-game en op basis van onze hands-on preview lijkt het weer smullen geblazen te zijn voor fans van de reeks. Dat South Park: The Fractured But Whole op en top South Park is, blijkt onder meer ook uit het feit dat in de game de moeilijkheidsgraad blijkbaar samenhangt met de huidskleur van je personage.

In de game word je op een bepaald moment gevraagd om de moeilijkheidsgraad in te stellen. Kies je voor easy, dan heb je een blank personage. Hoe moeilijker het wordt echter, hoe donkerder de huidskleur van je personage. Tijdens het selecteren van de moeilijkheidsgraad hoor je voorts ook de stem van Eric Cartman die zegt dat deze setting geen invloed heeft op de combat, alleen maar op "elk ander aspect van je hele leven."

Dat dit hele aspect van de game een humoristische verwijzing is naar (en een kritiek is op) het feit dat je het als niet-blanke niet altijd even makkelijk hebt, blijkt ook uit het feit dat de game je verder ook je gender laat kiezen. Hier krijg je uitgebreide mogelijkheden voorgeschoteld. Je kan namelijk niet alleen voor "jongen" of "meisje" kiezen, maar ook voor "anders", en dan krijg je nog meer mogelijkheden, zoals cisgender en transgender. Kies je daarvoor, dan zal daar in de rest van de game ook wat mee gedaan worden. Je zal het dan bijvoorbeeld sneller aan de stok krijgen met rednecks. Vermoedelijk heeft ook de moeilijkheidsgraad en dus je huidskleur een gelijkaardig effect in de loop van de game.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.