4gamers.be

Co-director The Last of Us en Uncharted 4 verlaat Naughty Dog

Door Jay, 14-09-2017 09:57

Bruce Straley, co-director van The Last of Us en Uncharted 4, heeft aangekondigd dat hij Naughty Dog verlaat. Straley ging in 1999 aan de slag bij de studio. Hij begon er als texture artist voor Crash Team Racing, maar evolueerde richting regierollen. Zo werd hij gameplay director voor The Last of Us.

Toen vorig jaar The Last of Us: Part II aangekondigd werd, was al duidelijk dat Straley niet opnieuw van de partij zou zijn als director naast Neil Druckmann. Straley zou volgens Sony wat welverdiende vrije tijd nemen. Het is tijdens die vrije tijd dat Straley zijn energie naar eigen zeggen op andere zaken is beginnen focussen, hetgeen voor hem een teken was dat het na 18 jaar tijd werd om Naughty Dog vaarwel te zeggen.

Wat Straley nu precies gaat doen, is niet bekend. Hij zou wel in de creatieve sfeer actief blijven en in de toekomst communiceren over waar hij mee bezig is. Een open brief over zijn vertrek kan je hier lezen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.