4gamers.be

Makers PUBG bezorgd om klonen, overwegen actie

Door Jay, 22-09-2017 15:49

Bluehole, de studio achter het immens populaire PlayerUnknown's Battlegrounds, heeft gereageerd op de komst van Fortnite: Battle Royale, en dan vooral op het feit dat die free-to-play mode wel erg hard zou lijken op PUBG, misschien wel te hard.

Volgens Chang Han Kim, Vice President en Executive Producer bij Bluehole, kreeg de studio heel wat bezorgde berichten vanuit de community, die wees op de gelijkenissen tussen de nieuwe Battle Royale mode van Fortnite en PUBG. Daarop besloot Bluehole om de zaak zelf ook eens te bekijken en op basis van hun bevindingen vrezen ze zelf ook dat Epic met Fortnite gewoon de PUBG-ervaring wil kopiëren. Bluehole laat weten dat het niets te maken heeft met de ontwikkeling van Fortnite, ook al zijn er gelijkenissen qua user interface, gameplay en andere zaken.

Hier blijft het echter niet bij. Bluehole vindt het ook niet kunnen dat Epic in zijn communicatie ter promotie van hun Battle Royale mode ook de naam van PUBG gebruikt, iets wat van tevoren niet met Bluehole werd besproken. "We vinden dit niet correct," vertelt Chang Han Kim daarover.

Brendan Greene, bekend als PlayerUnknown zelf, vertelde eerder al eens dat het normaal is dat bedrijven inderdaad zullen inpikken op de PUBG-hype en dat ze dus ook met eigen Battle Royale games en modes zullen komen, alleen hoopte hij daarbij dat men die eigen versies ook een duidelijk eigen invulling zou geven in plaats van PUBG gewoon te kopiëren.

Bluehole blijft de hele zaak volgens Chang Han Kim verder opvolgen met behulp van de community, die gelijkenissen spot en deelt met de studio. Bluehole zelf beraadt zich intussen over eventuele verdere actie. Wat die actie dan zou kunnen zijn, valt nog af te wachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.