4gamers.be

Wat leert de nieuwe poster van The Last of Us: Part 2 ons?

Door Jay, 27-09-2017 10:16

Elk jaar op 26 september viert Naughty Dog de zogenaamde Outbreak Day, de dag waarop de infectie in The Last of Us kritieke proporties begon aan te nemen. Dit jaar werd Outbreak Day gevierd door een nieuwe poster voor The Last of Us: Part II de wereld in te sturen. Die heeft veel weg van de poster van vorig jaar. Die toonde toen de arm van Ellie, maar op dat moment was nog niet duidelijk dat het om een teaser ging voor de nieuwe game, aangezien die pas in december van vorig jaar werd aangekondigd. Hoewel de poster melding maakt van The Last of Us en niet per se The Last of Us: Part II, is het toch aannemelijk dat deze poster bedoeld is om iets te zeggen over de nieuwe game, net als de poster van Ellie vorig jaar.

Dat de nieuwe poster veel weg heeft van de vorige, hoeft niet te verwonderen. De posters zijn het werk van dezelfde artiest, Kevin Tong, en zijn duidelijk bewust volgens hetzelfde concept gemaakt. Naast gelijkenissen echter, namelijk het feit dat we telkens een arm zien die een wapen vasthoudt, zijn er ook duidelijke verschillen en misschien vertellen die ons wel meer over wat ons in The Last of Us: Part II te wachten staat.

Om te beginnen is het duidelijk dat de arm op de poster van vorig jaar de arm van Ellie is, afgaande op de tattoo die in de onthullingstrailer te zien was en die ook gesuggereerd wordt op de poster. Of de arm op de nieuwe poster die van Joel is, is niet bekend, maar daar gaan we voorlopig wel van uit. Vorig jaar kregen we de binnenkant van de arm van Ellie te zien, wat veel fijner en kwetsbaarder overkomt, terwijl we de bovenkant van de arm van Joel zien, strak gespannen, de hamer sterk in de hand, en met duidelijke (wond)markeringen. De hamer als wapen komt ook veel brutaler over dan het fijne mes van vorig jaar, en het donkere, brandende bos komt dreigender over dan de dromerige achtergrond van vorig jaar.

Dit alles suggereert een dualiteit, die er in de eerste game natuurlijk ook al voor een deel was, tussen Ellie en Joel, maar misschien wordt die nog scherper in de tweede game. Ook wordt gespeculeerd dat de twee zelfs hun eigen weg gaan, iets wat gesymboliseerd zou kunnen worden door de wolf op de poster van dit jaar. Ja, de wolf. Nog niet gezien? Even goed kijken onder de hand van Joel, daar zie je twee ogen, de neus en de rest van het gezicht van een wolf die oplichten. Is Joel deze keer een lone wolf?

Verder zijn er nog wat andere elementen die eventueel afgeleid kunnen worden uit de nieuwe poster. Het bos bijvoorbeeld ondersteunt de theorie dat de game zich afspeelt in het Noord-Westen van de Verenigde Staten, en dan meer bepaald Seattle. Een analyse van de onthullingstrailer deed dat namelijk al vermoeden.

Waarschijnlijk zal de nieuwe poster zijn geheimen pas echt prijs geven wanneer The Last of Us: Part II effectief verschijnt, of wanneer er meer over naar buiten komt. Mogelijk krijgen we al iets meer omtrent de game te zien of te horen tijdens de PlayStation Experience of een ander event later dit jaar, of dat is toch waar fans vast op hopen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.