4gamers.be

Valve verwijdert 173 "fake games" van Steam

Door Jay, 27-09-2017 12:17

Valve heeft 173 games verwijderd van Steam omdat het zogenaamde "fake games" waren die gebruikt werden in activiteiten die een negatieve impact hadden op de Steam Store en andere Steam tools, zoals de economie rond de Trading Cards. De games zijn niet langer te koop, maar wie ze al gekocht had, kan er wel nog mee aan de slag.

De meeste games in kwestie zijn het werk van Silicon Echo Studio en andere partijen die mogelijk aan dezelfde persoon gelinkt zijn. Alle games leken zo goed als identiek en gemaakt met goedkope Unity assets, met hier en daar een kleine aanpassing om van een "nieuwe" game te kunnen spreken. Buiten Steam om werden veel van deze games in goedkope bundels verkocht, waardoor relatief makkelijk winst kon gemaakt worden via de verkoop van Trading Cards. Deze praktijk is Valve sinds kort steviger beginnen aanpakken door te weigeren onvoorwaardelijk Steam keys uit de delen aan ontwikkelaars.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair