4gamers.be

Commodore 64 Mini aangekondigd

Door Jay, 29-09-2017 12:17

Retro Games en Koch Media wekken de Commodore 64 opnieuw tot leven. In navolging van het succes van de NES Mini komen zij nu op de proppen met "THEC64 Mini". De naam kon waarschijnlijk wel wat beter, maar daar gaat het natuurlijk niet om. De Commodore 64 Mini is half zo groot als de originele console uit de jaren '80 en kan met een HDMI-kabel aangesloten worden op moderne (tv-)schermen. Ook een klassieke joystick wordt meegeleverd. Die kan je op een van de twee usb-poorten aansluiten. Je kan er trouwens ook een gewoon toetsenbord op aansluiten zodat je BASIC-computertaal kan invoeren, net als bij de originele Commodore 64, om zo zelf nieuwe games te programmeren.

Wat het aanbod van games betreft, beschikt de Commodore 64 Mini over 64 ingebouwde games. Het gaat daarbij om games van originele, legendarische ontwikkelaars als Epyx, Gremlin Graphics, Hewson en The Bitmap Brothers, en titels als California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid en Impossible Mission.

De "THEC64 Mini" verschijnt begin 2018 voor 79,99 euro.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.