4gamers.be

Winnaar van RuneScape toernooi gediskwalificeerd

Door Jay, 29-09-2017 14:06, bron: https://www.vg247.com/2017/09/29/20000-runescape-tournament-ends-with-controversy-and-its-winner-disqualified/

Het recent georganiseerde Runefest event rond RuneScape was ook het toneel voor een Deadman Invitational toernooi, met als hoofdprijs 20.000 dollar. Het toernooi bleef echter niet onbesproken, in negatieve zin dan, en ontwikkelaar en organisator Jagex zit momenteel een beetje met de handen in het haar.

Rond het toernooi was er enige controverse omwille van verschillende redenen. Om te beginnen gebeurde er tijdens het toernooi iets eigenaardigs. De overgebleven 200 spelers werden in de Deadman mode gedropt op vier verschillende eilanden, waar de aantallen zouden worden uitgedund zodat winnaars konden worden samengezet voor de grote finale. Op één eiland echter was er een groepje van 7 spelers dat weigerde elkaar aan te vallen. Zo'n alliantie stond niet in het boekje van Jagex en dus werd duidelijk gemaalt dat ze zouden worden uitgesloten als ze niet zouden vechten. De spelers werden uiteindelijk inderdaad gediskwalificeerd.

Hierop terugkijkend heeft Jagex nu laten weten dat het de situatie mogelijk anders had kunnen aanpakken. Het had bijvoorbeeld één van de 7 spelers at random toch kunnen laten doorgaan. Op het moment zelf echter moest Jagex als organisator snel beslissen en optreden, en nadat de spelers gewaarschuwd waren, koos men er op dat moment dus voor om hen te diskwalificeren.

Los van deze controverse is er nu ook heel wat te doen omtrent de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Die zou normaal naar huis gaan met 20.000 dollar, maar dat feestje gaat niet door. Zoals gewoonlijk werd na afloop nog een background check gedaan om te zien of de winnaar niets op zijn kerfstok had, en ja hoor, de winnaar in kwestie bleek de maker te zijn van een bot farm. Dat is verboden, en accounts die aan de bot farm gekoppeld waren werden verbannen. Het gevolg is dat ook de winnaar gediskwalificeerd werd, en dat Jagex momenteel nog niet weet wat het met de 20.000 dollar gaat doen.

Een van de opties is om het geld te verdelen onder de andere finalisten. Een andere optie is om het geld over te hevelen naar een ander toernooi. Ook een schenking aan een goed doel wordt gesuggereerd, of gewoon een combinatie van al deze zaken. Hoe dan ook is het toernooi niet verlopen zoals Jagex had gehoopt, maar men wil naar eigen zeggen wel leren uit fouten die nu gemaakt zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.