4gamers.be

PlayStation-baas Andrew House verlaat Sony

Door Jay, 03-10-2017 14:06

Andrew House is niet langer president en CEO van Sony Interactive Entertainment en als dusdanig dus ook niet meer de baas van PlayStation. Zijn positie wordt (al dan niet tijdelijk) overgenomen door zijn rechterhand, John Kodera. House zal wel nog bestuurslid zijn tot het einde van het jaar, waarna hij Sony verlaat. Wat hij dan precies gaat doen, is niet bekend. Zelf heeft hij het over "nieuwe uitdagingen".

House ging in 1990 aan de slag bij Sony en was betrokken bij de lancering van de eerste PlayStation console in 1995. Pas in 2011 echter trad hij echt op de voorgrond, toen hij president van PlayStation werd omdat Kaz Hirai Sony in zijn gehaal zou gaan leiden. Onder House werd de PS4 gelanceerd, wat inmiddels een groot succes blijkt te zijn voor Sony.

John Kodera, die House nu gaat vervangen, is ook al een tijd bij Sony aan de slag. Hij ging in 1992 bij het bedrijf werken en hield zich vaak met technische zaken bezig. In 2013 kwam hij aan het hoofd te staan van Sony Network Entertainment, waar PSN onder valt. Sinds vorig jaar is hij de rechterhand van House.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair