4gamers.be

Patent van Activision beschrijft stimuleren microtransacties via matchmaking

Door Jay, 18-10-2017 11:45, bron: playstationlifestyle

Er is een patent opgedoken van Activision waarin wordt beschreven hoe spelers worden verleidt tot microtransacties door de wijze waarop matchmaking in zijn werk gaat. Een onervaren speler met low-level items kan bijvoorbeeld tegenover een erg sterke speler met high-level items geplaatst worden, waardoor de onervaren speler ertoe verleid wordt de items die de sterke speler heeft zelf te kopen via microtransacties. Op dit systeem bestaan nog enkele verianten, maar telkens is het einddoel hetzelfde: een speler verleiden tot microtransacties.

Het patent laat weinig aan de verbeelding over en is vrij zorgwekkend, maar bij Activision waren ze er snel bij om te nuanceren. Het zou gaan om een patent uit 2015 dat werd aangevraagd door research & development team dat onafhankelijk werkt van de gamestudio's van Activision. Het systeem zou ook nooit effectief geïmplementeerd zijn in een game.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.