4gamers.be

Take-Two aangeklaagd voor tatoeages in NBA 2K18

Door Jay, 20-10-2017 14:05

Take-Two wordt door Solid Oak voor de rechter gesleept omwille van tatoeages in NBA 2K18. Heel wat NBA-sterren hebben natuurlijk tatoeages en die worden dan ook in de game weergegeven, maar sommige artiesten achter die tatoeages hebben een overeenkomst met Solid Oak wat copyrightlicenties betreft, waardoor Solid Oak wordt beschouwd als de originele maker van de tatoeages. Solid Oak klaagt Take-Two dan ook aan omdat het zonder toestemming de ontwerpen van de tatoeages zou gebruiken in NBA 2K18.

De vraag in deze hele kwestie is of de copyrightrechten van Solid Oak enkel van toepassing zijn op het ontwerp van de tatoeages, dan wel ook op de tatoeages zelf. Vorig jaar was er trouwens al een haast identieke rechtszaak, waarbij Take-Two ook werd aangeklaagd door Solid Oak omwille van tatoeages in eerdere NBA 2K-games. Toen besliste een rechter echter dat er geen inbreuk werd gepleegd op het copyrightrecht, maar blijkbaar weerhoudt die uitspraak Solid Oak er niet van om het dit jaar nog eens te proberen. Als Solid Oak wint, betekent dat waarschijnlijk dat Take-Two een stevige schadevergoeding mag ophoesten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.