4gamers.be

Housemarque stopt met arcade games

Door Jay, 02-11-2017 11:24, bron: mailchi

Housemarque, bekend van games als Super Stardust, Resogun, Alienation en recenter Nex Machina, heeft laten weten dat het het arcade genre na 20 jaar vaarwel zegt. Hoewel het genre altijd een speciale plaats in hun hart zal blijven hebben en hoewel er heel wat fans zijn van hun games, kunnen de ontwikkelaars niet langer negeren dat de game-industrie een andere richting uitgaat. De arcade games van Housemarque verkochten dan ook niet goed genoeg om de studio met die games in leven te houden.

Concreet verwijst Housemarque naar de evolutie richting multiplayer ervaringen met grote, sterke communities, en het is dus tijd dat ook Housemarque zich daar meer op gaat richten. Men wil fans wel geruststellen: hoewel het genre verandert, zal "gameplay first with first class execution" wel nog steeds het motto blijven. Dat gezegd zijnde, laat Housemarque dus weten dat hun nieuwe game iets totaal anders zal zijn dan wat we van de studio gewend zijn.

Resogun screenshot

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.