4gamers.be

Makers van Humvee klagen Activision aan omwille van Call of Duty

Door Jay, 09-11-2017 09:59, bron: channelnewsasia

AM General, de makers van de militaire Humvee voertuigen, sleept Activision voor de rechter omwille van Call of Duty. In heel wat Call of Duty games worden Humvee voertuigen gebruikt, maar dat zou zonder toestemming van AM General gebeuren. Het succes van Call of Duty gaat volgens AM General dan ook ten koste van hun eigen bedrijf en van fans die misleid worden te denken dat AM General een licentie verleent of op een of andere manier betrokken is bij het maken van de games. Men verwijst ook naar de aanwezigheid van Humvee in de promotie en merchandise rond Call of Duty. AM General vindt met andere woorden dat het deel uitmaakt van het succes, en dat het daar dan ook voor vergoed moet worden.

AM General zou een jaar lang geprobeerd hebben om tot een overeenkomst te komen met Activision, maar dat is niet gelukt, en dus wordt Activsion nu aangeklaagd. AM General wil een stevige schadevergoeding, maar of het die ook zal krijgen is natuurlijk nog maar de vraag. In het verleden hebben gelijkaardige zaken nog niet vaak succes gehad. Het zou wel om een groot bedrag kunnen gaan, wetende dat de Call of Duty franchise in al die jaren al een omzet van meer dan 15 miljard dollar wist te realiseren. Bij Activsion geven ze geen commentaar op lopende zaken.

AM General maakt al meer dan 30 jaar Humvee voertuigen voor het Amerikaanse leger. Het heeft ook een variant voor gewone burgers, de Hummer. Het bedrijf is in handen van MacAndrews & Forbes Inc en Renco Group Inc, holdings voor de miljardairs Ronald Perelman en Ira Rennert.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.