4gamers.be

EA koopt Titanfall studio Respawn

Door Jay, 10-11-2017 11:11

EA heeft aangekondigd dat het Respawn Entertainment, bekend van de Titanfall games, gaat kopen. Er is een overeenkomst bereikt dat voor Respawn 151 miljoen dollar cash wordt neergeteld. Daarnaast verbindt EA zich ertoe op langere termijn 164 miljoen dollar aan (geld)middelen voor de studio te voorzien, en er is een mogelijke bonus van hoogstens 140 miljoen dollar indien bepaalde mijlpalen gehaald worden.

Blijkbaar was het eerst Nexon, de Zuid-Koreaanse uitgever van de mobiele Titanfall game, dat een bod had gedaan op Respawn. EA had vervolgens een maand de tijd om eventueel zelf een bod te doen, wat het dus ook deed.

EA bevestigde in zijn aankondiging dat Respawn momenteel aan drie nieuwe games werkt. Het gaat om een nieuw deel in de Titanfall reeks, een Star Wars game (die vorig jaar al was aangekondigd) en een VR experience. Die VR-game is waarschijnlijk het Oculus Rift-project van de studio dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

Respawn kennen we zoals gezegd van Titanfall. Daarnaast is Respawn bekend als de studio die Vince Zampella en Jason West oprichtten na hun vertrek bij Infinity Ward.

Titanfall 2 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.