4gamers.be

Rusland gebruikte foto van game als bewijs tegen VS

Door Jay, 15-11-2017 14:20

In Rusland heeft het ministerie van defensie gebruik gemaakt van een game om te bewijzen dat de Verenigde Staten de terroristen van IS hebben geholpen bij hun vlucht uit Albu Kamal in Syrië, in die zin dat de Amerikanen het vuur niet zouden geopend hebben op een konvooi van IS. Als bewijsmateriaal voeren de Russen onder meer een reeks foto's aan, maar daar blijkt het een en het ander mis mee te zijn. Een van de foto's blijkt namelijk een screenshot te zijn van de mobile game AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron.

De aanvankelijke berichtgeving van de Russen is inmiddels verwijderd en de het ministerie van defensie heeft gezegd dat het een ondetzoek zal instellen om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Men ontkent dan ook dat er sprake is van bewuste manipulatie van hogeraf. Een werknemer zou gewoon per ongeluk de foute foto's hebben geselecteerd. Na het verwijderen van de oorspronkelijke berichtgeving werd nieuw bewijsmateriaal aangeleverd, maar in hoeverre dat wel klopt, is onduidelijk. De Amerikanen intussen stellen dat de beschuldiging van Rusland nergens op slaat en volstrekt onjuist is.

Het is alleszins niet de eerste keer dat Rusland een dergelijke blunder begaat. Vorig jaar stelde de Russische ambassade in het Verenigd Koninkrijk dat rebellen in Syrië chemische wapens in handen gekregen hadden, waarbij een screenshot van Command & Conquer: Generals gebruikt werd. "Ter illustratie," klonk het later. In 2015 dan weer werden in Egypte beelden van een game gebruikt als bewijs voor Russische activiteit in Syrië.

De door Rusland gebruikte foto

AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.