4gamers.be

Belgische Kansspelcommissie start onderzoek naar Battlefront II en Overwatch

Door YoniVL, 16-11-2017 09:05, bron: https://nieuws.vtm.be/binnenland/onderzoek-naar-nieuw-star-wars-spel

De Belgische Kansspelcommissie is een onderzoek gestart naar Star Wars Battlefront II en Overwatch. Bij beide games gaat het onderzoek over de lootboxen die kunnen worden gekocht. Volgens de Kansspelcommissie kan het echter niet dat je niet weet wat je exact koopt, wanneer je zo'n lootbox aanschaft. “Het is dus afhankelijk van toeval hoe goed je het spel kan spelen. En in dat geval valt dat onder de kansspelen," zegt Peter Naessens, directeur van de Kansspelcommissie, aan VTM NIEUWS.

Vooral voor jongeren zou het spel een gevaar vormen, omdat zij onder sociale druk veel geld kunnen uitgeven. Als uit het onderzoek blijkt dat lootboxen echt gokken is, dan kan dat niet zonder vergunning. In het slechtste geval zullen de uitgevers dan tot honderdduizenden euro's aan boetes moeten betalen. Dit onderzoek kan ook grote gevolgen hebben voor de toekomst van games met lootboxen in België. Als de Kansspelcommissie immers oordeelt dat het hier over gokken gaat, dan is de kans groot dat alle uitgevers van games die dit mechanisme gebruiken in België een vergunning moeten kunnen voorleggen, anders mogen hun games in kwestie hier niet meer verkocht worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.