4gamers.be

Belgische ontwikkelaar werkt samen met Yale aan game over sigaretten en groepsdruk

Door YoniVL, 17-11-2017 12:15

De Belgische ontwikkelaar PreviewLabs werkt samen met Yale en Oculus aan een game waarbij wordt onderzocht hoe groepsdruk bij tieners effect heeft op het gebruik van sigaretten. Dat gebeurt met de hulp van het virtual reality onderzoekslab van Yale: play4REAL. De bedoeling van de game is om tieners beter te informeren en ze te helpen om te weerstaan aan de groepsdruk.

“Met VR krijg je als speler een echt eerstepersoonsstandpunt en voelt het echt alsof je midden in de virtuele omgeving staat,” zei Dr. Kimberly Hieftje van het play4REAL lab. “We willen onderzoeken hoe we precies VR kunnen gebruiken om het gevoel van sociale druk op te roepen in scenario's rond het gebruik van e-sigaretten. Kunnen we de druk bijvoorbeeld opvoeren door het gebruik van omgevingsgeluiden en het nabootsen van het geluid van je eigen hartslag?”

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.